Antena 3 CNN High Tech Apple valorează cât toate cele 32 de bănci mari din zona euro

Apple valorează cât toate cele 32 de bănci mari din zona euro

Apple valorează cât toate cele 32 de bănci mari din zona euro
Sursa foto: Foto: logoshistory.blogspot.com
19 Aug 2011   •   18:41

Apple a ajuns la o valoare de piaţă egală cu cea a celor 32 de mari bănci din zona euro la un loc, potrivit datelor Thomson Reuters. Acest lucru este urmarea scăderii masive a acţiunilor din sectorul financiar.
  
Titlurile unor bănci precum Santander din Spania, BNP Paribas din Franţa, Deutsche Bank din Germania şi UniCredit din Italia au scăzut puternic, în timp ce valoarea de piaţă a Apple a crescut constant.
   
Indicele DJ STOXX al băncilor din zona euro a scăzut cu 4% în prima parte a tranzacţiilor de vineri, evaluând cei 32 de membri la 340 miliarde de dolari, în funcţie de capitalizarea de piaţă a acţiunilor listate.
   
Acest indice a scăzut cu o treime de la începutul lui iulie, din cauza temerilor că băncile vor avea pierderi de ordinul miliardelor din deţinerile de obligaţiuni guvernamentale ale ţărilor din zona euro şi a eşecului politicienilor de a opri extinderea crizei datoriilor suverane.
   
Băncile din zona euro au pierdut trei sferturi din valoarea de piaţă de la un maxim atins în mai 2007.
   
În schimb, capitalizarea de piaţă a Apple a crescut la 340 miliarde de dolari datorită succesului unor produse precum iPod, iPhone şi iPad.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close