Antena 3 CNN Economic Bani mai mulţi pentru unii angajaţi, din luna iunie. Ce categorii de persoane vor încasa mai mult

Bani mai mulţi pentru unii angajaţi, din luna iunie. Ce categorii de persoane vor încasa mai mult

Zilierii din industria alimentară şi cei din agricultură vor câştiga mai mulţi bani începând din această lună, după ce salariului minim brut a crescut în aceste domenii.

Bani mai mulţi pentru unii angajaţi, din luna iunie. Ce categorii de persoane vor încasa mai mult
Sursa foto: pexels
de Georgiana Adam    |    06 Iun 2022   •   12:05

Salariul minim a crescut de la 2.550 de lei brut pe lună la 3.000 de lei brut pe lună în perioada iunie - decembrie 2022 pentru circa 300.000 de salariaţi din industria alimentară şi din agricultură, potrivit zf.ro.

În valori nete, salariile minime ale angajaţilor din aceste sectoare vor creşte cu 250 de lei pe lună, de la 1.524 de lei net în prezent, la 1.774 de lei net.

Ca urmare a acestei majorări, angajatorii vor fi scutiţi de plata unor taxe şi impozite, după modelul facilităţilor acordate anterior în construcţii.

În prezent, salariul minim brut pe ţară este de 2.550 de lei, astfel că remuneraţia orară pentru zilieri este de 15,239 lei pe oră.

Pentru zilierii din industria alimentară şi agricultură, salariul minim brut este de 3.000 de lei începând cu această lună, astfel remuneraţia orară pentru aceştia este de 17,928 lei pe oră.

Costul orar al zilierilor este unul brut, ulterior se reţine impozit în cotă de 10% şi contribuţii la pensie în cotă de 25%.
 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close