Antena 3 CNN Economic Sumele de bani pe care le vor plăti românii dacă Guvernul trece la impozit progresiv. Anunțul făcut de ministrul Muncii: "Suntem deschiși să analizăm"

Sumele de bani pe care le vor plăti românii dacă Guvernul trece la impozit progresiv. Anunțul făcut de ministrul Muncii: "Suntem deschiși să analizăm"

Se fac calcule pentru introducerea impozitului progresiv. Ministrul Muncii, Simona-Bucura Oprescu susține că ministerul pe care îl conduce analizează împreună cu ministerul Finanțelor această variantă.

de Ştefan Petrică    |    22 Mar 2024   •   13:18

O altă recomandare a OCDE este impozitul progresiv pe salariu.

Recomandarea vine cu trei procente: 6% impozit pe venit pentru salariile până în 3.900 de lei net, 12% pentru salariile între 3.900 de lei și 9.200 de lei net și 18%, aproape dublu față de cel care este acum, pentru salariile care depășesc 9.200 de lei.

Întrebată dacă România este pregătită să treacă la impozitarea progresivă a salariilor, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a spus:

"Noi, ministerul Muncii, împreună cu cei de la ministerul Finanțelor suntem deschiși să analizăm posibilitățile astfel încât și în ceea ce privește impozitarea salariilor să vedem care este varianta cea mai potrivită pentru România.

O astfel de discuție nu putem să o avem fără o consultare atentă atât cu reprezentanții patronatelor, cu angajatorii, cât și cu reprezentanții sindicatelor, fiindcă Consiliul Național Tripartit este forma cea mai bună în care Executivul, cu cei de la patronate și cu cei din sindicate, dialoghează.

Întrebată dacă în 2025 am putea avea implementat salariul progresiv, ministrul a spus:

"Eu cred că pentru România este importantă predictibilitatea și în același timp cred că așa cum am făcut până acum, analizăm, calculăm, după care suntem zis-și-făcut.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close