Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Agriculturii lansează un nou ajutor pentru fermieri! Florin Barbu: "Sprijinul va fi 70% cu 30%”

Ministerul Agriculturii lansează un nou ajutor pentru fermieri! Florin Barbu: "Sprijinul va fi 70% cu 30%”

Sunt vești bune pentru fermieri. MADR lansează un nou sprijin pentru cei care au nevoie.

Ministerul Agriculturii lansează un nou ajutor pentru fermieri! Florin Barbu: "Sprijinul va fi 70% cu 30%”
Sursa foto: Facebook | Florin Barbu
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mar 2024   •   11:49

În curând, fermierii mici și mijlocii vor avea acces la o nouă sursă de finanțare prin intermediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, sub denumirea "un tractor pe fermă".

Conform declarațiilor ministrului Florin Barbu, această inițiativă va sprijini achiziționarea de utilaje agricole noi pentru fermierii care operează exploatații sub 400 de hectare.

Resursele pentru această măsură provin din fondurile rămase neutilizate din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.

Nou sprijin pentru fermierii care au nevoie de un tractor

"Pe lângă AFM, Ministerul Agriculturii a identificat, din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, o sumă de 209 milioane de euro care trebuie cheltuită până la finele anului 2025.

Vom lansa în două săptămâni un program pentru fermieri, se va numi ”Un tractor pe fermă”.

Toate fermele până în 400 de hectare vor avea punctajul cel mai mare, nu au accesat niciodată utilaje pe fonduri europene și venim cu acest pachet.

Pentru fermele mai mici, până în 100 de hectare, se va putea achiziționa un tractor mai mic, cu o capacitate până la 250 cp, iar pentru fermele de până la 400 de hectare, undeva până la 400 cp”, a precizat ministrul Florin Barbu, la AGRO TV.

Conform șefului MADR, sprijinul din fonduri europene pentru această măsură va fi de 70%, în timp ce fermierii vor trebui să acopere restul de 30% din fonduri proprii.

"Sprijinul va fi 70% cu 30%. Mai mult de atât, am luat decizia, pentru că a avut o creștere foarte mare sectorul sfeclei de zahăr, fermierii au solicitat un sprijin pentru achiziționarea de utilaje pentru recoltare și însămânțare a culturilor de sfeclă de zahăr și va fi și o alocare separată de 40 de milioane de euro pentru acest sector.

În total vor fi 209 milioane de euro, iar fermierii vor avea acces direct pentru a-și schimba utilajele și a-și lua echipamente noi, practic un tractor pe fermă”, a mai subliniat Florin Barbu.

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close