Antena 3 CNN Economic Bani pentru românii care vor racordarea la apă și canalizare. Începe a treia rundă de finanțare prin programul "Prima conectare"

Bani pentru românii care vor racordarea la apă și canalizare. Începe a treia rundă de finanțare prin programul "Prima conectare"

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat data la care va începe cea de-a treia rundă de atragere de fonduri în programul ”Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare”.

Bani pentru românii care vor racordarea la apă și canalizare. Începe a treia rundă de finanțare prin programul "Prima conectare"
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Noi 2023   •   20:52

Cea de-a treia rundă de atragere de fonduri în cadrul programului ”Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare”, cu un buget de peste 653,6 milioane de lei, finanțare din PNRR, va debuta pe data de 4 decembrie, potrivit anunțului făcut miercuri, 1 noiembrie, de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

De asemenea, noua sesiune este programată să se încheie pe 9 februarie 2024 sau până la epuizarea bugetului alocat.

Potrivit sursei citate, înscrierile se realizează în baza Ghidului specific, iar măsura vizează sprijinirea familiilor şi persoanelor singure cu venituri reduse (care au media veniturilor băneşti nete lunare sub salariul minim brut pe ţară garantat la plată/membru de familie) pentru plata cheltuielilor de branşare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă şi/sau de canalizare. 

Cererile de finanţare se transmit la AFM prin aplicaţia informatică destinată programului, disponibilă pe site-ul instituţiei. 

Citește și: Actele de stare civilă vor fi disponibile în format electronic. Digitalizarea nu îi scutește pe români și de drumul la ghișeu

Solicitanţii care pot depune cereri de finanţare sunt operatorii de servicii de utilităţi publice/operatorii regionali de servicii de utilităţi publice din sectorul de apă/apă uzată, cum sunt definiţi la în conţinutul Legii 51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice.

”Pe lângă celelalte criterii de eligibilitate aplicabile, aceştia sunt eligibili sub condiţia încheierii de parteneriate (în calitate de Lideri), cu UAT sau cu ADI”, menţionează instituţia.Suma alocată sesiunii de finanţare este de 653.631.300 lei, cu TVA inclusă.

Conform cerinţelor, valoarea maximă eligibilă a proiectului corespunde unui cost unitar de cel mult 1.900 euro/gospodărie racordată şi/sau branşată la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare, fără TVA.

Rata de finanţare acordată prin PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului (fără TVA), potrivit Agerpres.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close