Antena 3 CNN Economic Bani de la stat, pentru tinerii români care vor să își cumpere un laptop sau calculator. Bonul valoric are un model nou, în 2024

Bani de la stat, pentru tinerii români care vor să își cumpere un laptop sau calculator. Bonul valoric are un model nou, în 2024

Guvernul a decis să continue şi în acest an Programul "EURO 200", prin care elevii şi studenţii pot fi sprijiniţi financiar să-şi achiziţioneze un laptop sau calculator, pentru a-şi dezvolta competenţele digitale.

Bani de la stat, pentru tinerii români care vor să își cumpere un laptop sau calculator. Bonul valoric are un model nou, în 2024
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    23 Mai 2024   •   17:30

Executivul a adoptat în şedinţa de joi noul model al bonului valoric, care va avea în acest an culoarea de fundal mov, informează un comunicat transmis de Guvern.

Programul "EURO 200" are, în 2024, un buget de 2.500.000 lei.

Beneficiarii acestei forme de sprijin financiar sunt elevii şi studenţii din învăţământul de stat şi particular acreditat în vârstă de până la 26 de ani şi care provin din familii cu venituri brute lunare de cel mult 500 lei/membru de familie, plafon care a fost indexat anul trecut de la 250 de lei.

"Din motive de siguranţă, seria şi culoarea acestui model de bon valoric pentru stimularea achiziţionării de calculatoare sunt modificate în fiecare an, astfel încât bonurile valorice emise în anul 2023 şi anulate să nu fie folosite şi în anul curent.

În anul 2023, culoarea acestui tip de bonuri valorice destinat stimulării achiziţionării de calculatoare a fost roz", transmite sursa citată. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cine e Babasha, manelistul care a împărțit țara în două
x close