Antena 3 CNN Actualitate Justiție Reducerea taxelor de timbru, adoptată de Guvern. Alina Gorghiu: "Taxele pentru partaje vor fi reduse chiar și cu 50%"

Reducerea taxelor de timbru, adoptată de Guvern. Alina Gorghiu: "Taxele pentru partaje vor fi reduse chiar și cu 50%"

Guvernul a adoptat proiectul Ministerului Justiției pentru reducerea taxelor de timbru. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat care sunt principalele modificări pe care le aduce proiectul.

Reducerea taxelor de timbru, adoptată de Guvern. Alina Gorghiu: "Taxele pentru partaje vor fi reduse chiar și cu 50%"
Sursa foto: Facebook/ Alina Gorghiu
de Mia Lungu    |    23 Mai 2024   •   16:14

"Reducerea costurilor: taxele pentru partaje vor fi reduse semnificativ, chiar și cu 50%. De exemplu, o taxă care era 4500 lei va fi acum 2052 lei.", susține Alina Gorghiu.

"Mulți români sunt în situația în care stau cu bunurile blocate ani de zile pentru ca nu își permit să plătească taxele de partaj. Rezolvăm această situație”, a mai precizat aceasta.

Ea arată că se vor elimina formalitățile inutile. Plata va putea fi de pe telefon, iar dovada va fi documentul emis din aplicația bancară.

Ministrul mai spune că ONG-urile vor putea beneficia de acum de toate tipurile de ajutor public judiciar (onorariu avocat, costuri expertiză, traducător), atunci când acționează pentru apărarea drepturilor și intereselor unor persoane aflate în situații speciale sau în scopul ocrotirii unui interes de grup sau general.

"Proiectul va intra în procedură parlamentară și sper să fie votat cât mai curând", susține Gorghiu.

Simplificăm. Digitalizăm. Aducem justiția mai aproape de oameni. Guvernul a adoptat azi proiectul Ministerului Justiției...

Posted by Alina Gorghiu on Thursday 23 May 2024

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Top 5 prezidențiabili 2024. Cele mai vehiculate nume pentru Cotroceni
x close