Antena 3 CNN Economic Bătălie româno-poloneză pentru Oltchim

Bătălie româno-poloneză pentru Oltchim

Bătălie româno-poloneză pentru Oltchim
08 Iul 2017   •   11:24

Procesul de analiză a ofertelor de peluare a unuia dintre cele mai mari combinate chimice din România este în plină desfășurare. Este vorba de Oltchim Râmnicu Vâlcea. Două mari companii se bat pentru Combinat: una românească - Chimcomplex Borzeşti şi una polonezo-germană - PCC. În eventualitatea câştigului de partea română, se va înființa Compania Română de Chimie.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în procedură de insolvență la 30 ianuarie 2013 și al cărui plan de organizare prevede acum vânzarea pentru cel puțin 307 milioane de euro. După ce a fost căpușat și falimentat chiar de manageri de la stat, precedenta încercare de privatizare s-a încheiat lamentabil, după ce Dan Diaconescu a făcut spectacol în sala în care se desfășura licitația.

Unul dintre investitorii interesați de preluarea Oltchim a declarat că în șase luni de la o posibilă preluare, Combinatul va reintra pe o poziție de echilibru devenind bancabil și toate acestea fără reduceri salariale sau al diminuării producției.

„Estimarea noastră este că, în șase luni de la preluare, odată cu finalizarea măsurilor de invesții din primul pachet investițional, Oltchim va reintra pe o poziție de echilibru, devenind bancabil. Nu vom reduce niciun salariu, dimpotrivă, ne dorim să creștem salariile tuturor celor care doresc să se implice activ în restructurarea companiei. Vreau să asigur salariații Oltchim de faptul că, așa cum s-a întâmplat și în 2003, la privatizarea Chimcomplex, așa vom face și la Oltchim, în sensul că vom ști să asigurăm cu succes tranziția de la sistemul de stat la cel privat”, a subliniat Virgiliu Bancilă, preşedintele Consiliului de Administrație al Chimcomplex Borzeşti.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close