Antena 3 CNN Economic Bitcoin a atins un nou record istoric. Valoarea la care a ajuns criptomoneda

Bitcoin a atins un nou record istoric. Valoarea la care a ajuns criptomoneda

Bitcoin, cea mai importantă și cunoscută criptomonedă, a atins un nou record istoric.

Bitcoin a atins un nou record istoric. Valoarea la care a ajuns criptomoneda
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    08 Mar 2024   •   20:10

Bitcoin, cea mai importantă criptomonedă, a depășit pragul de 70.000 de dolari pentru prima dată, stimulată de cererea investitorilor pentru noi produse cripto tranzacționate la bursă la vedere din SUA și de așteptările privind scăderea ratelor dobânzilor globale.

Bitcoin a ajuns, pentru scurt timp, la 70.105 de dolari înainte de a scădea rapid și s-a tranzacționat ultima dată la 68.317,72 USD, scrie Reuters, potrivit ziare.com.

Miliarde de dolari au intrat în ETF-uri în ultimele câteva săptămâni, iar piața primește sprijin suplimentar dintr-o perspectivă care include o actualizare a platformei blockchain Ethereum, care găzduiește cel de-al doilea cel mai mare eter de criptomonede și un eveniment de "înjumătățire" a bitcoinului, care încetinește fluxul de batere a bitcoinilor, în aprilie.

Cu toate acestea, unii spun că este greu să scapi de natura speculativă a acestor active. După ce a atins un nivel record marți, Bitcoin a inversat brusc cursul și a scăzut cu peste 10% înapoi sub nivelul de 60.000 USD.

"Navigarea în vechile maxime este extrem de complicată, iar barajul bitcoin nu tinde să se spargă la prima întrebare", a spus Antoni Trenchev, co-fondatorul platformei de creditare cripto Nexo.

"Volatilitatea definește BUll Market-ul de bitcoin, iar 2024 va fi presărat cu scăderi bruște și sfâșietoare de 10%-20%", mai spune acesta.

×
Subiecte în articol: bitcoin criptomoneda
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close