Antena 3 CNN Economic Biz News Burse 8, data cheie pentru SIF Banat-Crisana in tranzactia cu austriecii de la Erste

8, data cheie pentru SIF Banat-Crisana in tranzactia cu austriecii de la Erste

8, data cheie pentru SIF Banat-Crisana in tranzactia cu austriecii de la Erste
Sursa foto: Sursa: BVB
de Catalin Ciocan    |    09 Noi 2011   •   11:52
SIF Banat-Crisana (SIF1) a incheiat ieri, 8 noiembrie, tranzactia cu Erste Group pentru vanzarea actiunilor de la BCR, dupa ce in urma cu doua luni, pe 8 septembrie, semnase acordul de principiu cu austriecii.

SIF1 este a doua societate de investitii financiare care incheie tranzactia cu Erste, dupa SIF Muntenia, care semnase contractele luna trecuta.

In schimbul pachetului de 6% de la BCR,  societatea de investitii va primi in cash 28,4 milioane de euro si  in actiuni 1% din Erste Group. Valoarea totala a tranzactiei se ridica la circa 85 milioane de euro.  

Termenii financiari ai tranzactiei sunt neschimbati fata de acordul preliminar anuntat la mijlocul lunii septembrie, cu exceptia sumei in plus in cash de trei milioane de euro pe care austriecii au acordat-o prima data SIF Muntenia in urma negocierilor purtate dupa incheierea acordului de principiu si de care vor beneficia si celelalte SIF-uri.   

SIF Banat-Crisana va putea face doar o parte din aceasta tranzactie in acest an, restul urmand sa fie tranzactionat pana in 2013. Societatea va putea vinde 25% din actiunile Erste imediat dupa achizitionare si apoi din sase in sase luni. Dupa 18 luni de la data achizitiei, nu vor mai exista restrictii de vanzare. SIF1 s-a angajat in schimb, ca si celelalte SIF-uri, sa renunte la dreptul de a solicita listarea BRD, precum si la dreptul special la dividende.

Actiunile SIF1 inregistreaza azi o pierdere de peste 1% la Bursa, dupa ce ieri castigasera peste 7% pe fondul informatiilor privind votul pozitiv acordat de Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor proiectului legislativ pentru majorarea pragului de detinere la 5%.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close