Antena 3 CNN Economic Biz News Burse A mai ramas un singur pas pentru ridicarea pragului la 5% la SIF-uri. Vot pozitiv in Comisia de buget-finante, a mai ramas plenul Camerei Deputatilor!

A mai ramas un singur pas pentru ridicarea pragului la 5% la SIF-uri. Vot pozitiv in Comisia de buget-finante, a mai ramas plenul Camerei Deputatilor!

A mai ramas un singur pas pentru ridicarea pragului la 5% la SIF-uri. Vot pozitiv in Comisia de buget-finante, a mai ramas plenul Camerei Deputatilor!
de Catalin Ciocan    |    07 Noi 2011   •   18:31
Membrii Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor au dat azi un vot pozitiv proiectului legislativ de majorare a pragului de detinere la SIF-uri de la 1% la 5%, dupa mai bine de doi ani de cand acesta a ajuns in Parlament.

Proiectul trecuse de Senat in noiembrie 2009, dar dupa aceea se blocase in Camera Deputatilor, care este si forul decizional in acest caz. Azi, proiectul a reaparut pe ordinea de zi a Comisiei de buget-finante din aceasta Camera.

 “S-a dat un vot pozitiv pentru majorarea pragului la SIF-uri la 5%”, a declarat Istvan Erdei, deputat din partea UDMR, membru in Comisia pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor.

“S-a intamplat ceea ce asteptam de mult timp, un raport favorabil pentru majorarea pragului la SIF-uri. Acum, daca se respecta procedura parlamentara, tot ce mai trebuie este sa se puna pe ordinea de zi pentru a se da votul final in Camera”, a adaugat si  Ovidiu Marian, unul dintre initiatorii proiectului legistlativ, in prezent presedinte  al Comisiei de buget, finante, activitate bancara si piata de capital din Senat.

Majorarea pragului la SIF-uri este de o importanta uriasa pentru piata de capital romaneasca, brokerii considerand ca aceasta ar fi una dintre masurile care cu adevarat ar impulsiona bursa locala. O serie de brokeri, dar si investitori chiar cerusera eliminarea completa a lui.  Pe de alta parte, amanarile repetate ii facusera pe unii brokeri sa declare ca politicienii nu doresc cu adevarat schimbarea situatiei de la SIF-uri.

SIF-urile au reactionat de fiecare data puternic pe Bursa cand au aparut stiri privind pragul de detinere. Azi, SIF-urile au castigat pe finalul sedintei de tranzactionare cu peste 4-5%.
 
 

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close