Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Anuntul Erste confirmă informaţiile publicate în exclusivitate de antena3.ro privind structura tranzacţiei, întâlnirea crucială de la BCR din 8 septembrie dintre austrieci şi şefii SIF-urilor şi data când au fost făcute publice detaliile ofertei

Anuntul Erste confirmă informaţiile publicate în exclusivitate de antena3.ro privind structura tranzacţiei, întâlnirea crucială de la BCR din 8 septembrie dintre austrieci şi şefii SIF-urilor şi data când au fost făcute publice detaliile ofertei

Anuntul Erste confirmă informaţiile publicate în exclusivitate de antena3.ro privind structura tranzacţiei, întâlnirea crucială de la BCR din 8 septembrie dintre austrieci şi şefii SIF-urilor şi data când au fost făcute publice detaliile ofertei
de Catalin Ciocan    |    15 Sep 2011   •   18:37
Comunicatul de presa prin care austriecii de la Erste au anuntat acordul incheiat cu patru dintre SIF-uri confirma informatiile publicate in exclusivitate de antena3.ro privind structura tranzactiei, intalnirea cruciala de la BCR din 8 septembrie, cand au aparut primele semnaturi pe acordul dintre Erste si SIF-uri, si nu in ultimul rand data la care s-a anuntat efectiv tranzactia.

“Programata pentru aceasta luna, sedinta consiliului de administratie al BCR in care trebuia sa se discute subiectul listarii bancii a fost amanata pana pe 8 septembrie, potrivit unor surse din piata de capital”, scria Antena3.ro, inca din 26 iulie. Trei zile mai tarziu, seful Erste, Andreas Treichl, lua prin surprindere piata financiara, respingand categoric ideea listarii BCR.

Pe 2 august, Ioan Cuzman, presedintele SIF Banat-Crisana, a fost primul sef de SIF care a iesit public cu declaratii legate de oferta facuta de austrieci si de faptul ca negocierile sunt pe final, informatiile fiind publicate in exclusivitate de antena3.ro.

Antena3.ro a scris si despre primele “sageti” pe care SIF-urile si le-au aruncat pe subiectul listarii BCR, aratand in premiera ca SIF Moldova nu agreeaza oferta austriecilor spre deosebire de celelalte SIF-uri.  

Listarea BCR incepuse sa para un obiectiv tot mai greu de atins, in conditiile in care antena3.ro scria pe 25 august ca Erste aproape si-a atins tinta, cel putin doua dintre SIF-uri fiind aproape de o intelegere cu grupul austriac.

Cat de mici sanse avea listarea s-a vazut in mod clar pe 31 august, cand acordul secret semnat in urma cu doi ani de Erste si SIF-uri a scos la iveala faptul ca listarea este obligatorie doar daca toate cele cinci SIF-uri o cer in scris.

Pe 1 septembrie au aparut si primele informatii potrivit carora austriecii poarta negocierile cu Erste plecand de la premise ca BCR nu este mai valoroasa decat BRD, ceea s-a confirmat ieri seara cand au aparut detaliile ofertei agreate de cele doua parti.

O saptamana mai tarziu, pe 8 septembrie, a venit si intalnirea de la BCR dintre oficialii Erste si cei ai SIF-urilor. La acel moment, antena3.ro scria ca structura tranzactiei pe care se discuta implica o componenta cash echivalentul a 1% din actiunile BCR si una in schimb in actiuni, echivalentul a 5% (fiecare SIF detinand cate 6% din actiunile bancii). Si aceasta informatie a fost confirmata de detaliile ofertei.

In final, ieri, antena3.ro a scris ca board-ul Erste urmeaza sa se intalneasca pentru a aproba oferta facuta SIF-urilor si ca banca de investitii Rothschild va furniza opinia finala asupra tranzactiei.

Grupul austriac a anuntat aseara intelegerea incheiata cu patru dintre SIF-uri,  ceea ce probabil va fi tranzactia anului pe piata romaneasca.
 
 

×
Subiecte în articol: BCR SIF oferta
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close