Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Azi este prima zi in care SIF-urile isi pot vinde din actiunile primite la Erste Group

Azi este prima zi in care SIF-urile isi pot vinde din actiunile primite la Erste Group

Azi este prima zi in care SIF-urile isi pot vinde din actiunile primite la Erste Group
de Catalin Ciocan    |    28 Noi 2011   •   10:32
Cele doua SIF-uri, Banat-Crisana si Muntenia, care au incheiat primele contracte cu austriecii de la Erste Group pentru vanzarea a  6,23% detinute la BCR de 2 SIF-uri  isi pot vinde actiunile primite la Erste incepand de azi.

SIF Muntenia a primit un pachet de actiuni Erste reprezentand 0,66% din capitalul bancii in schimbul a 2,99% din actiunile BCR. SIF Banat-Crisana a obtinut, la randul ei, 0,45% din Erste si inca 50,7 milioane de lei, pentru un pachet de 2,63% din BCR.

Ambele SIF-uri au dreptul sa vanda imediat dupa obtinerea acestora, cel mult 25% din actiunile Erste Group detinute. Aceasta limita creste cu cate 25% din actiunile detinute dupa 6, 12 si 18 luni.

Inregistrarea noilor actiuni Erste in Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Comercial Viena a avut loc in 23 noiembrie 2011. Prima zi de tranzactionare a actiunilor noi va fi 28 noiembrie 2011 la bursele din Viena, Praga si Bucuresti.  Aceasta reprezinta doarprima transa din tranzactiile cu cele doua SIF-uri, tranzactia urmand sa se intinda pe parcursul urmatorilor doi ani.

Actiunile Erste cresc cu aproape 4% la Bursa de la Viena, tranzactionandu-se la un pret de 11,485 euro/actiune. La acest nivel, actiunile Erste detinute de SIF Muntenia valoreaza 29,1 milioane de euro, iar cele ale SIF Banat-Crisana,  19,6 milioane de euro.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close