Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Azomures depaseste valoarea Oltchim pe Bursa dupa anuntul privind posibila preluare de catre elvetienii de la Ameropa

Azomures depaseste valoarea Oltchim pe Bursa dupa anuntul privind posibila preluare de catre elvetienii de la Ameropa

Azomures depaseste valoarea Oltchim pe Bursa dupa anuntul privind posibila preluare de catre elvetienii de la Ameropa
Sursa foto: Foto: etftrends.com
de Catalin Ciocan    |    31 Oct 2011   •   11:20
Valoarea pe Bursa a producatorului de ingrasaminte chimice Azomures Targu-Mures (AZO) a crescut cu 35% dupa anuntul privind posibila preluare indirect de catre grupul elvetian Ameropa, depasind astfel valoarea combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT).

Azomures a ajuns sa valoreze pe Bursa 138,5 milioane de euro, cu circa 6 milioane de euro mai mult decat Oltchim.

Actiunile Oltchim avusesera de la inceputul anului o crestere mult mai spectaculoasa decat cea a titlurilor Azomures, pretul pe Bursa crescand cu aproape 700%. In cazul Azomures, aprecierea fusese de 75%.

Oltchim a avut afaceri mai mare la sase luni decat Azomures, compania avand o cifra de afaceri de 915,2 milioane de lei fata de 873 milioane de lei, business-ul Azomures. In ceea ce priveste profitul insa, producatorul de ingrasaminte din Targu-Mures a stat mult mai bine, cu un profit record de 163,2 milioane de lei fata de o pierdere de 70,3 milioane de lei inregistrata de Oltchim.

Oltchim s-a aflat in atentia investitorilor in acest an, din acelasi motiv pentru care Azomures sare acum pe Bursa: o posibila schimbare de actionariat. Statul intentioneaza sa privatizeze combinatul chimic, anuntand recent ca va organiza o licitatie pentru selectarea bancii de investitii care sa il asiste in acest proces. 

Azomures a anuntat azi la Bursa ca
grupul elvetian Ameropa negociaza preluarea firmelor Eurofert si Azomures Holdings, care controleaza producatorul de ingrasaminte chimice.  Negocierile sunt caracterizate ca fiind intr-un stadiu “relativ avansat” si s-ar putea finaliza sau nu prin preluarea de catre Ameropa a controlului asupra celor doua companii, care in prezent sunt detinute de investitori turci.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close