Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa a închis în creştere cu 1,97%, urmând evoluţia pieţelor externe

Bursa a închis în creştere cu 1,97%, urmând evoluţia pieţelor externe

Bursa a închis în creştere cu 1,97%, urmând evoluţia pieţelor externe
14 Noi 2008   •   18:00

După ce în ultimele trei zile a scăzut în total cu 8,42%, bursa a crescut cu 1,97%, traiectoria ascendentă de vineri fiind corelată cu evoluţia pieţelor externe. În acelaşi timp, lichiditatea a avut cea mai redusă valoare din luna noiembrie.
La finalul şedinţei de la Bucureşti, marile pieţe europene erau în creştere cu până la 2,67%, în timp ce bursele emergente din Europa Centrală şi de Est aveau o evoluţie mixtă, înregistrând scăderi de până la 3,9% şi câştiguri de până la 4,3%. Pieţele din SUA au încheiat şedinţa de joi în urcare cu până la 7%, iar bursele din Asia au avansat, vineri, cu 2,8%.
Ultimele tranzacţii cu cele mai lichide zece acţiuni de la BVB au fost efectuate la preţuri mai mari în medie cu 2,06% comparativ cu ziua anterioară, iar titlurile societăţilor de investiţii financiare (SIF) au crescut cu 2,72%. La finalul şedinţei indicele extins al Bursei s-a plasat cu 2,11% peste nivelul de joi. Revenirea pieţei s-a reflectat şi în cotaţiile acţiunilor companiilor din sectorul energetic, care au crescut în medie cu 3,12%.
Investitorii au tranzacţionat titluri de 12 milioane lei (3,1 milioane euro), valoare mai redusă cu 5% faţă de şedinţa anterioră, când operaţiunile au cumulat 12,7 milioane lei (3,3 milioane euro).
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close