Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa a închis în scădere, cu o corecţie de 3,3%

Bursa a închis în scădere, cu o corecţie de 3,3%

Bursa a închis în scădere, cu o corecţie de 3,3%
17 Noi 2008   •   18:36

În şedinţa de luni bursa a revenit pe scădere încheind ziua cu o corecţie de 3,28%, o lichiditate susţinută în proporţie de 46% de tranzacţiile cu obligaţiunile Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD).
Pieţa de la Bucureşti a urmat tendinţele marilor pieţe europene, care la momentul închiderii şedinţei BVB coborau cu până la 2,11%. În acelaşi timp, bursele din Europa Centrală şi de Est înregistrau corecţii severe de până la 7,68%.
Ultimele tranzacţii cu cele mai lichide zece acţiuni de la BVB au fost realizate la preţuri în medie cu 3,34% mai mici faţă de valorile de referinţă, iar titlurile societăţilor de investiţii financiare (SIF) au coborât cu 1,83%.
Indicele extins al Bursei a avut un recul de 2,87% fiind influenţat semnificativ de corecţiile înregistrate de titlurile lichide şi de acţiunile SIF-urilor.
Un ritm mai alert de scădere a fost înregistrat de acţiunile companiilor din sectorul energetic, astfel că, la finalul zilei, indicele BET-NG s-a plasat cu 4,18% mai jos comparativ cu nivelul de vineri.
Au fost tranzacţionate mai multe pachete de titluri, pe piaţa destinată obligaţiunilor, reprezentând 1,58% din obligaţiunile listate la Bursă de BIRD. Titlurile au fost cedate la acelaşi preţ, de 932,22 lei, nivelul reprezentând 92,1% din valoarea nominală a titlurilor, de 1.000 de lei. Operaţiunile au însumat 7,7 milioane lei (puţin peste două milioane euro).
Tranzacţiile cu acţiuni au cumulat numai 8,9 milioane lei (2,3 milioane euro), iar valoarea totală a transferurilor de la Bursă a fost de 16,7 milioane lei (4,4 milioane euro). Faţă de şedinţa anterioară, lichiditatea pieţei a fost mai mare cu 40%, operaţiunile însumând atunci 12 milioane lei (3,1 milioane euro).
Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close