Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa a închis şedinţa în creştere, pentru a doua zi. Indicele BET-C, a urcat la 2,62%

Bursa a închis şedinţa în creştere, pentru a doua zi. Indicele BET-C, a urcat la 2,62%

Bursa a închis şedinţa în creştere, pentru a doua zi. Indicele BET-C, a urcat la 2,62%
07 Noi 2008   •   17:20

Bursa de Valori Bucureşti a închis şedinţa de vineri în creştere. În a doua zi consecutivă de creştere a indicilor bursieri, avansul generalizat al pieţei a fost de de 2,62%.
Acţiunile Societăţilor de Investiţii Financiare (SIF), înglobate în indicele BET-FI, au urcat cu 7,08%, înregistrând cel mai mare avans.
În ultima şedinţă a săptămânii indicele general al pieţei, BET-C, a crescut cu 2,62%, iar BET, indicele care include cotaţiilor celor mai lichide zece companii, a urcat cu 2,09%.
BET-XT, indicele extins care urmăreşte evoluţia celor mai lichide 25 de companii, inclusiv SIF-urile, a câştigat 3,34%. Companiile din sectorul energetic şi utilităţile aferente, a căror evoluţie este subliniată de indicele BET-NG, au crescut, în medie, cu 1,78%.
Valoartea tranzacţiilor perfectate vineri la BVB s-a ridicat la 31,4 milioane de lei (8,45 milioane de euro), din care transferurile cu obligaţiuni au totalizat 5,12 milioane de lei, iar cele având ca obiect contracte futures au fost de 191.000 de lei.
Cu un rulaj de 5,4 milioane de lei, cele mai lichide acţiuni au fost cele Petrom, fiind urmate de titlurile SIF Oltenia şi SIF Moldova, cu transferuri de 2,96 şi respectiv 2,75 milioane de lei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bursa Bucuresti actiuni
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close