Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa americană are cele mai bune trei zile de la începutul lunii martie

Bursa americană are cele mai bune trei zile de la începutul lunii martie

Bursa americană are cele mai bune trei zile de la începutul lunii martie
Sursa foto: cotatie bursiera
16 Iul 2009   •   02:48

Acţiunile au crescut pe piaţa americană, miercuri, S&P 500 înregistrând cele mai bune trei zile din martie şi până acum, sub impulsul Intel Corp, ce a adus speranţe legate de sectorul tehnologic şi profitabilitatea corporaţiilor.

S&P 500 a câştigat nu mai puţin de 6,1 procente în această săptămână, după ce unele companii, printre care Intel şi Goldman Sachs Group, au raportat rezultate trimestriale mai bune decât se estima. Este cea mai mare creştere pe trei zile de când cei trei mari indici au început urcare de la minimul ultimilor 12 ani, înregistrat la începutul lunii martie.

Ca un semn că se simt mai bine consumatorii decât se credea, companiile de credit americane au declarat că delincvenţa a fost mai scăzută în iunie. American Express a previzionat o afacere în creştere în a doua jumătate a anului, ceea ce a dus acţiunile în sus cu 11,3 procente, la 27,22 dolari.s

Optimismul a mai fost alimentat şi de datele despre producţie, care arată că recesiunea se domoleşte.

Cu toatea acestea Intel a stabilit tonul cu venituri ce au depăşit aşteptările privind cererea consumatorilor pentru PC-uri. De asemenea a oferit o estimare de viitor mai bună, ceea ce a urcat acţiunile celui mai mare producător din lume de chipuri cu 7.3 procente la 18.05 dolari.

Indicele industrial Dow Jones a urcat 256.72 puncte, sau 3.07 procente, la 8.616,21. Standard & Poor 500 a câştigat 26.84 puncte, sau 2.96 procente, la 932,68, cea mai mare creştere în aproape două luni. La rândul său Nasdaq a terminat pe un plus de 63.17 puncte, sau 3.51 procente, la 1862,90.

Alături de acţiunile din sectorul tehnologic, cel financiar a dus bursa şi mai sus, indicele financiar al S&P - .GSPF urcând 4.1 procente. Speranţele că băncile vor raporta un trimestru mai bun decât anticipările au alimentat creşterile de luni,în timp ce JPMorgan, care îşi anunţă joi rezultatele, a urcat 4.5 procente la 36.26 dolari.
Rezultatele Intel au ridicat şi cotaţia rivalilor de la Advanced Micro Devices (AMD.N) cu 8.7 procente la 3.86 dolari pe New York Stock Exchange.

Joi se aştepta ca acelaşi sector să fie în centrul atenţiei, deoarece se aşteaptă rezultatele trimestriale de la International Business Machines şi Google. IBM a avut cel mai mare aport pe Dow, cu plus 3.9 procente la 107.22 dolari, în vreme ce Google a urcat 3.2% la 438.17 dolari pe Nasdaq.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close