Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa americană creşte modest

Bursa americană creşte modest

Bursa americană creşte modest
Sursa foto: bursa SUA
15 Iul 2009   •   02:49

Acţiunile pe piaţa americană au reuşit creşteri modeste după ce profituri mai bune decât estimările ale companiilor au umbrit preocuparea legată de slaba cerere. În plus, surprizele pozitive despre venituri ar putea impulsiona piaţa şi miercuri după ce producătorul de chipuri Intel a raportat, după închidere, rezultate mai bune decât aşteptările.

Intel a mai oferit şi o previziune pentru actualul trimestru a veniturilor peste estimările analiştilor. Acţiunile sale au crescut 7.4 procente la 18.08 dolari.
Analiştii apreciază că majoritatea impulsului în şedinţa de tranzacţionare, inclusiv o creştere a profitului Goldman Sachs, s-a marcat luni, când marii indici economici au urcat peste două procente, în anticiparea rezultatelor bune ale băncilor.

Indicele industrial Dow Jones a urcat 27.81 puncte, sau 0.33 procente, la 8.359,49. Standard & Poor 500 a câştigat 4.79 puncte, sau 0.53 procente, la 905,84. Nasdaq a crescut 6.52 puncte, sau 0.36 procente , la 1.799,73.
Datele au arătat o creştere a vânzărilor pe retail în luna iunie de 0,6 procente, mult mai mult decât se estima, dar o mare parte a creşterii s-a datorat urcării preţului la benzină. Prin excluderea vânzării de maşini şi benzină, vânzările de retail au înregistrat a patra lună consecutivă de declin.

O revenire a vânzărilor este considerată vitală pentru redreesarea economiei americane din recesiune, deoarece consumul reprezintă două trei din activitatea economică a ţării.

Creşterea profitului trimestrial al Goldman Sachs Group a depăşit aşteptările, dar acţiunile sale au urcat doar 0.2 procente la 149.66 dolari, după creşterea de luni de cinci procente.

Johnson & Johnson a depăşit şi ea aşteptările pe profit şi a crescut 0.9 procente la 58.23 dolari pe Dow.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cotatii bursiere bursa americana
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close