Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa americană creşte uşor

Bursa americană creşte uşor

Bursa americană creşte uşor
Sursa foto: bursa americana
22 Iul 2009   •   02:47

Acţiunile au urcat marţi pe piaţa americană după anunţul unui profit solid al Caterpillar Inc, dar câştigurile au fost limitate după ce investitorii şi-au mai temperat optimismul.
O revenire târzie a Nasdaq a ajutat indicele să înregistreze a 10-a zi de închis pe verde, cea mai lungă perioadă în 12 ani.

Cu Apple Inc care a raportat un profit trimestrial mai bun decât estimările după închidere, acţiunile sale au urcat 3.4 procente. De asemenea, producătorul de medicamente Merck & Co, componentă Dow, a anunţat un profit încurajator.
Dar acest optimism s-a lovit de realitatea anunţată de Caterpillar, de asemenea pe Dow, care a avertizat că actualul trimestru ar putea fi mai dur.


Indicele industrial Dow Jones a urcat 67.79 puncte, sau 0.77 procente, la 8915,94. Standard & Poor 500 a crescut 3.45 puncte, sau 0.36% , la 954,58. Nasdaq a crescut 6.91 puncte, sau 0.36 procente, la 1916,20 -- cea mai mare cotaţie a anului.
S&P 500 este acum cu 41 procente peste minimul ultimilor 12 ani, înregistrat pe 9 martie.

Acţiunile Caterpillar, în urcare cu 7.8 procente la 39.46 dolari, au asigurat cel mai mare impuls pe Dow, dar au închis sub vârful zilei, după ce compania a declarat că se aşteaptă la un al treilea trimestru slab şi plin de provocări.

Merck a raportat că venitul pe trimestrul doi a căzut, din cauza vânzărilor mai mici ale medicamentelor pentru colesterol, dar a avut rezultate mai bune la medicamentul pentru astm şi datorită unor parteneriate ce au dus profitul mai sus decât aşteptările. Acţiunile sale au urcat 6.1 procente la 29.65 dolari.
Pe de altă parte, acţiunile United Technologies Corp au căzut 1,8 procente la 53.97 dolari, după ce a raportat o cădere de 23% a profitului şi a scăzut estimările pentru acest an.

Pe Nasdaq, Apple Inc a fost principalul companie care a tras bursa în jos, după o cădere de 0.9 procente la 151.60 dolari, înainte de anunţarea veniturilor trimestriale. După închidere, Apple a profitat de veniturile mari, iar acţiunile sale au urcat peste trei procente la 156.72 dolari.

Societatea bancară CIT Group Inc a avertizat marţi că tot ar putea intra în faliment, la o zi după ce şi-a asigurat o finanţare privată de de la deţinătorii de obligaţiuni. Acţiunile sale s-au prăbuşit at 21.6 procente la 98 cenţi pe New York Stock Exchange.
Departamentul Trezoreriei a trimis Congresului un proiect de lege ce ar limita puterea agenţiilor de rating. Acţiunile Moody's Corp au căzut 6.3 procente la 26.80 dolari, iar McGraw-Hill Cos, ce deţine Standard & Poor's, a pierdut 1.5 la sută, ajungând la 32.55 dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cotatii bursiere piata americana
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close