Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa americană cunoaşte cea mai mare creştere pe două zile din istorie

Bursa americană cunoaşte cea mai mare creştere pe două zile din istorie

Bursa americană cunoaşte cea mai mare creştere pe două zile din istorie
25 Noi 2008   •   04:36

Planul de salvare a Citigroup şi noua echipă economică anunţată de Obama au adus un suflu bun asupra bursei americane. Dow a cunoscut cea mai mare creştere de puncte pe două şedinţe din istorie şi cel mai mare procent de creştere în 21 de ani.
Acţiunile au crescut luni pe o plajă largă deoarece planul pentru Citigroup şi alegerea echipei economice de către preşedintele ales Obama au împins acţionarii să tranzacţioneze.
Indicele induistrial Dow Jones (INDU) a câştigat 397 puncte, sau 4,9%, indicele Standard & Poor's 500 (SPX) a crescut cu 6,4% iar Nasdaq ? 6,3%.
Dar piaţa a crescut şi vineri. Creşterea pe cele două şedinţe de tranzacţionare de 891,10 puncte a fost cea mai mare din istoria Dow Jones. Iar ca procent -11,8% - a fost cel mai mare înregistrat pe două zile din octombrie1987. De altfel şi indicatorul S&P 500 a cunoscut cea mai mare urcare din octombrie 1987 cu 13,2%.
?Există o sumă imensă de bani lichizi pe margine, dar se ascunde în spatele unui zid de frică?, declara Stephen Leeb, preşedinte al Leeb Capital Management, citat de CNN.
El aprecia că este nevoie de un catalizator puternic pentru a porni fluxul, dar ştirile de luni au provocat cu siguranţă o fisură în zid. În special numirea lui Timothy Geithner ca secretar al Trezoreriei a ajutat Wall Street.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close