Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa americană, pe verde. Investitorii, încurajaţi de noul plan de salvare a economiei

Bursa americană, pe verde. Investitorii, încurajaţi de noul plan de salvare a economiei

Bursa americană, pe verde. Investitorii, încurajaţi de noul plan de salvare a economiei
Sursa foto: bursa new york
06 Feb 2009   •   03:02

Acţiunile americane şi-au revenit, joi, pe fondul speranţei investitorilor că planul guvernamental de salvare a sistemului financiar va include şi o schimbare în regulile contabile ale băncilor.
Astfel că acţiunile băncilor au început să crească încă de dimineaţă pentru a ridica indicele Dow de la cel mai scăzut nivel înregistrat după 21 noiembrie.
Bank of America a câştigat trei procente, JPMorgan -2,1%.
Indicele Dow Jones a crescut 106,41 puncte , sau 1,34 procente la 8.063,07. Indicele Standard & Poorţs 500 a câştigat 13.62 puncte, sau 1,64 procente, până la 845,85. După şedinţa de joi, S&P 500 a ajuns la un procent de 12,4 mai sus decât la nivelul minim înregistrat în noiembrie.
Optimismul dealerilor s-a bazat pe aşteptatul plan al administraţiei Obama de salvare a băncilor, de săptămâna viitoare. Se anticipează o suspendare a cerinţei contabile de recunoaşte a pierderilor în supraevaluare din ce a rezultat în miliarde de dolari pierdute de bănci.
Pe de altă parte, unele companii au anunţat rapoarte bune.
Akamai Technologies Inc a postat un profit trimestrial peste aşteptările de la Wall Street , ceea ce a dus acţiunile în sus cu 18,1 procente la 16,73 dolari la Nasdaq.
De asemenea, Apple a câştigat 3,1% până la 96,46 dolari, iar Cisco Systems a crescut 3,2 procente la 16,35 dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Apple
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close