Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa americană stagnează

Bursa americană stagnează

Bursa americană stagnează
Sursa foto: bursa sua
16 Mar 2010   •   02:36

Acţiunile americane au suferit mici modificări, luni, după ce o revenire târzie a acţiunilor financiare au depăşit temerile legate de o posibilă reglementare strictă a creditării în China, pas ce ar încetini creşterea economiei globale.
Acţiunile bancare au răsturnat cursul spre finalul şedinţei, după ce preşedintele comisiei bancare a Senatului SUA, Christopher Dodd, a prezentat o propunere pentru reglementare financiară completă despre care investitorii arătau că nu oferă nicio surpriză pentru sector.
Indicele bancar KBW Banks .BKX a adăugat 0.2 procente după ce anterior căzuse nu mai puţin de 1,2 la sută.

Principalul indice de la Shanghai a ajuns, luni, la cel mai scăzut nivel din ultimele cinci săptămâni, piaţa aşteptându-se ca banca centrală chineză să accelereze măsurile de reglementare financiară pentru a stăpâni inflaţia ce creşte mai repede decât se estima.

Majoritatea sectoarelor mari economice conduse de creşterea mondială au fost afectate puternic, inclusiv energia, care a pierdut un procent după căderea petrolului.
Indicele industrial Dow Jones a câştigat 17.46 puncte, sau 0.16 procente, la 10642.15. Standard & Poor 500 a adăugat 0.52 puncte, sau 0.05 procente la 1150.51. Nasdaq Composite a pierdut 5.45 puncte sau 0.23 la sută la 2362.21.
Marţi, Rezerva Federală organizează o întâlnire în urma căreia banca centrală este de aşteptat să repete promisiunea că va ţine extrem de jos costurile împrumutului pentru "o perioadă extinsă ."
Indicele energetic S&P .GSPE a fost cel mai slab indicator din sectoarele S&P după ce ţiţeiul a pierdut 1.7 procente la 79.80 dolari barilul.
De asemenea, semiconductorii au afectat negativ Nasdaq . după ce analiştii le-au scăzut ratingul.
Wal-Mart Stores Inc a fost principala creştere pe Dow, cu plus 2.8 procente la 55.42 dolari. Acţiunile Google Inc au scăzut 2.8 la sută la 563.18 dolari, după ce compania a anunţat că rămâne în discuţii cu guvernul chinez privind cenzurarea portalului său în limba chineză, în pofida semnelor că gigantul american ar putea închide în curând siteul.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close