Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa americană trece peste probleme din Europa şi urcă

Bursa americană trece peste probleme din Europa şi urcă

Bursa americană trece peste probleme din Europa şi urcă
Sursa foto: bursa americana
29 Apr 2010   •   02:37

Acţiunile au urcat, miercuri, după ce Rezerva Federală a subliniat semenele de redresare a economiei, comentarii ce au insuflat optimism investitorilor, preocupaţi de criza datoriilor din Europa.
Comentariile Fed despre economie şi declaraţia că va menţine dobânda la un nivel scăzut pentru o perioadă mai mare de timp au ridicat cotaţiile băncilor. JPMorgan Chase & Co a urcat 2.5 procente iar indicele bancar BKW .BKX a crescut 1.4 la sută.
Precoupările despre sănătatea fiscală a statelor din zona euro au afectat pieţele globale câteva luni. Unii investitori susţin că Fed s-a gândit la scandalul din Europa când a creat politica sa.
"Faptul că Fed menţine dobânda cheie la un nivel scăzut este o uşurare pentru acţiuni" arăta strategul de investiţii Subodh Kumar.
"Retrogradările de rating din Europa au probabil un impact asupra modului cum gândeşte Fed".
Indicele industrial Dow Jones a câştigat 53.28 puncte, sau 0.48 procente la 11.045,27. Standard & Poor 500 a urcat 7.65 puncte sau 0.65 la sută la 1191,36. Nasdaq Composite a avansat 0.26 puncte, sau 0.01 procente la 2471,73.
Comisia Federală pentru Piaţă arăta într-un comunicat după o întâlnire de două zile că "activitatea economică a continuat să se întăreasc... iar piaţa muncii începe să se îmbunătăţească."
Acţiunile energetice şi financiare au fost principalii beneficiari. Pe lângă JPMorgan, ce a urcat la 43.46 dolair, Exxon Mobil Corp a avansat 1.4 la sută la 69.19 dolari.
Veniturile de sezon au rămas de asemenea la un nivel înaltă, cu Dow Chemical Co plus 5.9 procente la 31.83 dolari după un profit peste estimări.
Comcast Corp, operatorul de cablu numărul unu din SUA, a raportat un profit trimestrial uşor mai mare, ceea ce a urcat acţiunile cu 1.9 procente la 18.81dolari.
De asemenea, Broadcom Corp a crescut cu 1.7 la sută la 35.41 dolari.
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close