Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa de la Bucureşti a crescut cu 4,33%, cea mai rapidă ascensiune din ultimele cinci luni

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 4,33%, cea mai rapidă ascensiune din ultimele cinci luni

Bursa de la Bucureşti a crescut cu 4,33%, cea mai rapidă ascensiune din ultimele cinci luni
14 Oct 2009   •   17:33

Susţinută de evoluţia pieţelor externe, Bursa de la Bucureşti a crescut miercuri cu 4,33%, înregistrând astfel cea mai rapidă ascensiune din ultimele cinci luni şi cea mai bună dintre bursele din regiune, relatează Mediafax. Ultima creştere mai importantă decât cea de miercuri a fost înregistrată la 7 mai, indicele general al bursei BET-C urcând atunci cu 6,9%.

Marile burse europene se aflau în creştere de până la 2% , în timp ce pieţele din Europa Centrală şi de Est avansau cu 0,44% - 3,3%. Indicele extins al bursei, BET-XT, a crescut cu 4,91%, acesta indicând evoluţia primelor 25 de titluri, în funcţie de lichiditate, şi a SIF-urilor.

"Este aşteptată o rezolvare mai rapidă a problemelor din mediul politic, iar toate declaraţiile recente privind numirea unui guvern tehnocrat se pare că au alimentat optimismul venit de pe pieţele externe. Altfel, nu reuşesc să îmi explic ce a accelerat creşterea chiar în ultima oră. Un guvern tehnocrat ar fi pe placul investitorilor străini, care ar putea, dacă nu au început încă de astăzi, să intre în piaţă", a declarat pentru Mediafax, Rareş Nilaş, directorul general al unei firme de brokeraj.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bursa Bucuresti
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close