Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa de la Bucureşti, a închis în uşoară scădere, de 0,65%

Bursa de la Bucureşti, a închis în uşoară scădere, de 0,65%

Bursa de la Bucureşti, a închis în uşoară scădere, de 0,65%
27 Noi 2008   •   20:52

Bursa de la Bucureşti a încheiat şedinţa de joi la preţuri apropiate de referinţă, astfel că indicele general a scăzut uşor, cu 0,65%. Acţiunile Azomureş au căzut cu 14,73% după anunţul privind oprirea activităţii combinatului chimic.
La finalul şedinţei de la Bucureşti marile pieţe europene erau în creştere uşoară, cu până la 1,5%. Traiectoria ascendentă era urmată şi de bursele emergente din Europa Centrală şi de Est, care înregistrau creşteri cuprinse între 0,9% şi 3,8%.
Acţiunile Azomureş au fost cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 2,3 milioane lei, valoarea susţinând 21% din rulajul Bursei, de 10,8 milioane lei. Ultimele transferuri cu titlurile combinatului chimic au fost efectuate la 0,191 lei.
"Scădera acţiunilor Azomureş este o reacţie la anunţul de oprire a activităţii. Era de aşteptat o asemenea măsură, mai ales întrucât cererea mare de uree a scăzut la nivel mondial. Presiunea la vânzare a început înainte de anunţul opririi activităţii, ceea ce ar putea fi interpretat că cineva a ştiut de această măsură, sau a anticipat-o şi a început să vândă", a declarat pentru Mediafax Octavian Molnar, directorul general adjunct al firmei de brokeraj IFB Finwest.
În urma aplicării algoritmului de fixing, cele mai lichide zece acţiuni au avut preţuri în imediata apropiere cu cele de referinţă, indicele BET închizând în stagnare, în timp ce titlurile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au pierdut în medie cu 0,55% din valorile de miercuri.
Astfel, indicele extins al Bursei a încheiat în scădere nesemnificativă, cu 0,13%. Ultimele operaţiuni cu acţiunile companiilor din sectorul energetic au fost realizate la preţuri în medie cu 0,61% sub ziua anterioară.
Bursa de la Bucureşti a deschis, în creştere, şedinţa de tranzacţionare de joi, îndicele BET, al celor mai lichide companii listate, atingând 1,86% de la primele tranzacţii. Indicele compozit BET-C a acumulat 1,66%, în timp ce Societăţile de Investiţii Financiare au câştigat 3,64%. La ora 10.16, titlurile ROMPETROL WELL SERVICES S.A. au înregistrat cea mai mare scădere de pe piaţă, -1,64%, la polul opus situându-se acţiunile STK EMERGENT, cu o creştere de aproape 15 procente.
Primele poziţii în clasamentul companiilor listate după volumul acţiunilor tranzacţionate şi valoarea acestora au fost, la aceeaşi oră, ROMPETROL RAFINARE S.A., cu 960.000 de acţiuni tranzacţionate, respectiv Erste Group Bank AG, cu 129.212,90 lei câştigaţi.
Miercuri, după trei zile consecutive de creştere, bursa a scăzut cu 0,78%, iar acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au înregistrat corecţii de 1,88% în comparaţie cu ziua anterioară, într-o piaţă cu o volatilitate ridicată.
Antena3.ro

×
Parteneri
Primele imagini din interiorul halei cuprinse de incendiu, în București
x close