Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa de la New York a căzut cu peste 5%, în ziua învestirii lui Obama

Bursa de la New York a căzut cu peste 5%, în ziua învestirii lui Obama

Bursa de la New York a căzut cu peste 5%, în ziua învestirii lui Obama
Sursa foto: bursa New York
21 Ian 2009   •   10:14

Bursa de la New York a căzut, marţi, cu peste 5%. Acesta este cel mai puternic declin înregistrat vreodată în ziua învestirii unui nou preşedinte în Statele Unite, anunţă Mediafax. Discursul preşedintelui care nu a oferit detalii cu privire la modalităţile de soluţionare ale crizei financiare nu s-a ridicat la aşteptările pieţei.
Indicele Standard & Poor's 500 (S&P 500) a închis în cădere cu 5,28%. Dow Jones industrial average a pierdut 4,01% din capitalizare. Piaţa Nasdaq a înregistrat, de asemenea, un declin puternic şi avterminat ziua în coborâre cu 5,78%.
După alegerea noului preşedinte, în noiembrie, investitorii şi traderii de pe Wall Street au avut aşteptări ridicate privitoare la măsurile pe care le va introduce administraţia Obama pentru a opri recesiunii şi a creşterii ratei şomajului.
Tendinţa negativă a sectorului financiar-bancar a început luni în întreaga lume. Atunci, grupul financiar Royal Bank of Scotland (RBS) a anunţat că pierderile pe 2008 s-ar putea ridica la 28 miliarde lire sterline, cea mai mare pierdere negativă raportată vreodată de o firmă sau companie britanică.
Sectorul IT din SUA a fost şi el afectat puternic afectat. IBM, Apple şi Microsoft au închis în scădere cu 3,5-6,2%, iar Intel a pierdut 6,4% după ce a redus preţurile mai multor game de procesoare cu până la 48%.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: bursa de la New York scadere
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close