Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa de la New York a închis şedinţa în scădere

Bursa de la New York a închis şedinţa în scădere

Bursa de la New York a închis şedinţa în scădere
23 Dec 2008   •   13:04

Bursa de la New York a încheiat şedinţa de luni în scădere, ca urmare a semnalelor care confirmă accentuarea crizei în sectorul de retail, unde se prevede cel mai scăzut volum de vânzări înregistrat în perioada sărbătorilor de iarnă în ultimii 40 de ani.
Acţiunile companiilor de retail au înregistrat scăderi puternice, iar sectorul auto este tratat cu neîncredere de investitori, care nu se mai arată la fel de optimişti ca la sfârşitul săptămânii trecute, când administraţia prezidenţială americană anunţase că va acorda un ajutor de 17,4 miliarde de dolari companiilor General Motors, Ford şi Chrysler. Valoarea acţiunilor General Motors a coborât cu 20%.
Şi grupul Toyota a pierdut peste cinci procente din capitalizare pe piaţa americană, după anunţul că va înregistra prima pierdere operaţională după 71 de ani. Chiar şi sectorul farmaceutic, considerat unul stabil, a înregistrat scăderi, după ce cel mai mare lanţ de farmacii american, Walgreen Co, a anunţat profituri mai mici decât cele preconizate.
Perspectivele economice pesimiste şi noi scăderi ale consumului au afectat şi preţul petrolului, care a tras în jos acţiunile companiilor energetice. Indicele Dow Jones a înregistrat o scădere de 0,69% şi a ajuns la 8.159,69, iar Standard & Poor's 500 a pierdut 1,83% din capitalizare, închizând la 871,63 puncte. Nasdaq Composite, principalul indice al pieţei Nasdaq, a scăzut cu 2,04%, la 1.532,35 puncte.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close