Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa de la New York, în scădere după ce investitorii se arată ingrijoraţi de criză

Bursa de la New York, în scădere după ce investitorii se arată ingrijoraţi de criză

Bursa de la New York, în scădere după ce investitorii se arată ingrijoraţi de criză
Sursa foto: New York Stock Exchange
13 Ian 2009   •   17:42

New York Stock Exchange a deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de marţi, după ce investitorii s-au arătat îngrijoraţi de efectele crizei economice internaţionale şi au decis să îşi diminueze plasamentele, transmite Reuters. Indicele Industrial Dow Jones a pierdut 26,76 puncte, adică 0,32%, ajungând la 8.447,21 puncte. De cealaltă parte, Standard & Poor's 500 a cedat 3,44 puncte, adică 0,40%, atingând 866,82. Indicele Compozit Nasdaq a scăzut cu 3,25 puncte, respectiv 0,21%, la 1.535,54 puncte.
Investitorii vor ca autorităţile americane să aprobe cât mai repede cererea preşedintelui ales Barack Obama privind deblocarea celei de-a doua tranşe, în valoare de 350 miliarde de dolari, din programul de salvare a sectorului financiar. Planul a primit, în octombrie, fonduri de 700 miliarde de dolari.
Luni, Wall Street a închis în scădere cu până la 2,3%, ca urmare a evoluţiei negative a acţiunilor băncilor, investitorii fiind precauţi înainte de anunţarea rezultatelor financiare din sector.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: bursa de la New York
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close