Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa de la New York pierde într-o şedinţă avansul câştigat de la începutul anului din cauza unei greşeli de tastare

Bursa de la New York pierde într-o şedinţă avansul câştigat de la începutul anului din cauza unei greşeli de tastare

Bursa de la New York pierde într-o şedinţă avansul câştigat de la începutul anului din cauza unei greşeli de tastare
Sursa foto: new york
07 Mai 2010   •   13:20

Bursa de la New York a pierdut 9% în ultimele două ore ale şedinţei de joi şi a recuperat apoi o parte din pierderi, terminând în scădere cu 3,2-3,4%, afectată de o posibilă eroare a sistemului şi de temerile legate de o nouă criză a creditelor în Europa, transmite Reuters. Cea mai mare cădere a bursei de la New York a fost provocată de o greşeală de tastare, potrivit Newser. Mai multe surse despre care se crede că sunt reprezentanţi ai mai multor firme mari, precum citiGroup, au apăsat tasta M în loc de B în timp ce operau cu acţiuni Procter & Gamble shares şi au vândut un miliard de acţiuni ( "one billion"), în loc de un milion ("one million").

Indicele principal al bursei Dow Jones Industrial Average a scăzut cel mai puternic în timpul unei singure şedinţe, pierzând 998,5 puncte.

Se pare că declinul bursei a fost accentuat de unele erori din sistem, care au făcut ca, pentru puţin timp, acţiunile să cadă la zero.

Pentru că situaţia nu a fost clarificată. conducerea pieţei Nasdaq şi alţi responsabili ai bursei de la New York au transmis că vor anula "tranzacţiile eronate".

"Nu am ştiut cât face o acţiune azi şi asta este o problemă serioasă", spune broker pentru Reuters.

Scăderile de peste 3% ale principalilor indici sunt cele mai puternice din aprilie 2009. NY Stock Exchange a pierdut într-o singură şedinţă mare parte din creşterile înregistrate la nivel anual.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: burse America
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close