Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa de la Tokio a închis în creştere cu 1,6%

Bursa de la Tokio a închis în creştere cu 1,6%

Bursa de la Tokio a închis în creştere cu 1,6%
22 Dec 2008   •   09:57

Noile măsuri adoptate de guvernul japonez pentru stimularea economiei naţionale şi anunţul Statelor Unite că va acorda suma de 17,4 miliarde de dolari pentru cei trei mari constructori auto General Motors, Chrysler şi Ford, au influenţat indicele Nikkei al bursei din Tokio care a închis luni în urcare cu 1,6%, la 8.723,78 puncte. Este cel mai ridicat nivel la care s-a închis bursa din Tokio, după data de 11 noiembrie. Indicele Topix, alcătuit din toate acţiunile listate pe piaţa japoneză, a urcat cu 1,7%, la 848,2.
Una din cele mai volatile acţiuni tranzacţionate la bursa japoneză a fost Toyota Motor Group. Ea a închis în scădere cu 0,2%, după ce a coborât, pentru scurt timp, cu 4% sub nivelul de la finele săptămânii trecute.
Acţiunile din sectorul financiar, inclusiv cele ale Mitsubishi UFJ Financial Group, cea mai mare bancă japoneză, au avut cele mai bune performanţe în prima şedinţă a săptămânii, după ce Banca Japoniei a redus dobânda de politică monetară de la 0,3% la 0,1% şi a anunţat măsuri agresive pentru susţinerea pieţei creditelor, transmite Reuters.
Sursa foto: geckoandfly.com
Antena3.ro

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close