Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa globală creşte după summitul G20

Bursa globală creşte după summitul G20

 Bursa globală creşte după summitul G20
Sursa foto: bursa mondiala
08 Sep 2009   •   02:44

Investitorii au căutat acţiunile luni, trimiţând bursa aproape de cel mai ridicat nivel al anului, în timp ce dolarul a scăzut din cauză că s-au căutat active mai riscante.
Un acord din weekend de continuare a stimulării economice de către G20 a alimentat apetitul de risc. Întâlnirea a alimentat părerea că dobânzile vor rămâne scăzute, ceea ce a dus obligaţiunile pe doi ani din zona euro la minime istorice.
Indicele bancar general pe toate statele MSCI, crucial pentru investitorii profesionişti, a revenit un procent după o săptămână de pierderi, şi este la doar câteva puncte de recordul anului, atins în august.
Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a urcat 1.4 procente, răsturnând pierderile din săptămâna trecută, alimentat de speranţa unei fuziuni după ce Kraft a făcut o ofertă de 16.7 miliarde dolari pentru Cadbury.
Nikkei din Japonia a închis în urcare cu 1.3 procente, în timp ce pieţele emergente au urcat aproximatix la fel. Wall Street a fost închis luni pentru sărbătoarea Zilei Muncii.
DAX din Germania a crescut cu 79.23 puncte, sau 1.5 procente, în timp ce FTSE 100 de la Londra a câştigat gained 76.52 puncte, sau 1.6 procente, la 4928.22. CAC-40 din Franţa a urcat 1.4 la sută .
Pe lângă summitul G20 ce a încurajat pieţele, veştile economice au contribuit şi ele la creştere. Cum oferta de preluare a Cadbury PLC a fost imediat respinsă ca prea mică, acţiunile producătorului britanic de ciocolată, gumă şi bomboane au crescu cu 40.4 procente.
În Germania, comenzile industriale au crescut cu 3,5 la sută în iulie, ceea ce arată că ce e mai rău a trecut în criză pentru acest stat.
Vineri investitorii americani au dus bursa mai sus după ce datele au arătat că numărul de noi şomeri creşte într-un ritm mai scăzut.
Dow a crescut un procent la 9441.27, Standard & Poor 500 a urcat 1.3 la sută la 1016.40 iar Nasdaq a urcat 1.8 procente la 2018.78.
Wall Street se va redeschide marţi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: summit G20 criza economica
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close