Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa închide în uşoară creştere, de 0,42%

Bursa închide în uşoară creştere, de 0,42%

Bursa închide în uşoară creştere, de 0,42%
08 Dec 2008   •   18:17

În prima şedinţă a săptămânii, Bursa a crescut cu 0,42%, pe o lichiditate redusă, de 11,8 milioane lei, dintre care 40% au reprezentat tranzacţiile cu obligaţiunile Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD).
Ultimele transferuri cu cele mai lichide zece acţiuni au fost efectuate la preţuri în medie cu 1,08% mai mari comparativ cu referinţa, iar titlurile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au avut un ritm de creştere mai accelerat, de 2,12%.
Astfel, indicele extins al Bursei, care analizează evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv SIF-urile, a crescut cu 1,37%.
Lichiditatea Bursei a fost de 11,8 milioane lei (cu puţin peste trei milioane euro), sumă de peste şase ori mai redusă faţă de şedinţa precedentă, când operaţiunile au cumulat 76,3 milioane lei (19,8 milioane euro). Rulajul de vineri a fost susţinut în proporţie de 84% de o tranzacţie specială cu aproape 30% din acţiunile Titan, în valoare de 64,5 milioane lei (16,7 milioane euro).
"Este posibil ca investitorii să fie mai precauţi, nu mai marchează pierderi, mai ales pentru că investiţiile în acţiuni sunt destul de riscante în condiţiile în care şi pieţele internaţionale se confruntă cu volatilitate ridicată, iar contextul economic internaţional nu este favorabil. Pe de altă parte, piaţa obligaţiunilor se dezvoltă, devenind mai lichidă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aproape în fiecare zi se tranzactionează titluri emise de Banca Mondială (din care face parte BIRD- n.r), Banca Comercială Română, sau obligaţiuni municipale, care au randamente atractive pentru unii investitori", a declarat, pentru Mediafax, Mihai Mureşian, trader la firma de brokeraj Intercapital Invest.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bursa Bucuresti inchidere crestere
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close