Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa închide săptămâna în scădere cu 5,74%, pentru a cincea şedinţă consecutiv

Bursa închide săptămâna în scădere cu 5,74%, pentru a cincea şedinţă consecutiv

Bursa închide săptămâna în scădere cu 5,74%, pentru a cincea şedinţă consecutiv
Sursa foto: bursa
23 Ian 2009   •   17:35

Bursa a scăzut vineri cu 5,74%, pentru a cincea şedinţă consecutiv, urmând tendinţa descendentă a pieţelor externe. De asemenea, indicele general a atins cel mai redus nivel din ultimii patru ani şi 11 luni, în această săptămână cotaţiile scăzând în medie cu 17%.
La finalul şedinţei de la Bucureşti, marile burse europene erau în scădere cu până la 2,6%, iar pieţele emergente din Europa Centrală şi de Est coborau cu cel mult 3,84%.
Joi a fost înregistrată cea mai redusă valoare indicelui general al Bursei de la Bucureşti, din 2 februarie 2004.
Ultimele operaţiuni cu cele mai lichide zece acţiuni au fost efectuate la preţuri în medie cu 5,82% mai mici faţă de referinţă, iar cotaţiile titlurilor companiilor din sectorul energetic au pierdut 5,53% din valorile de joi.
Declinul acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), de 8,37%, a influenţat semnificativ şi indicele extins al Bursei, care a încheiat ziua cu 6,86% sub nivelul de referinţă.
Lichiditatea a fost de numai 10,9 milioane lei (2,5 milioane euro). Rulajul este, totuşi, cu 30% mai mare comparativ cu valoarea cumulată a tranzacţiilor efectuate joi, de 8,4 milioane lei (1,9 milioane euro).
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: scadere
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close