Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa, la cel mai redus nivel din ultimii 5 ani, după o scădere de 4,62%

Bursa, la cel mai redus nivel din ultimii 5 ani, după o scădere de 4,62%

Bursa, la cel mai redus nivel din ultimii 5 ani, după o scădere de 4,62%
Sursa foto: Bursa
21 Ian 2009   •   17:42

Bursa a atins cel mai redus nivel din ultimii patru ani şi 11 luni, după ce a scăzut miercuri cu 4,62%. Ordinele de vânzare au depăşit cererea, în special la acţiunile companiilor din sectorul energetic, care au pierdut în medie 5,54% din valorile de referinţă.
Tendinţa descendentă a burselor externe a fost urmată şi de piaţa locală, încă de la deschidere. Marţi, pieţele din SUA au scăzut cu până la 5,8%, tendinţă urmată şi de bursele din Asia, care, miercuri, au coborât cu până la 3,5%.
Traiectoria a continuat şi pe marile pieţe europene, care la finalul şedinţei de la Bucureşti erau în scădere cu până la 0,8%, iar bursele emergente din Europa Centrală şi de Est coborau cu cel mult 2,8%.
Din 25 februarie 2004 nu a mai fost înregistrată o valoare mai redusă a indicelui general al Bursei de la Bucureşti.
"Scăderea puternică, de marţi, a pieţelor americane a crescut nervozitatea investitorilor la BVB. Acest fenomen, alături de lichiditatea foarte redusă şi de estimările macroeconomice pentru România, aflate într-o continuă deterioare, a determinat o continuare a scăderilor puternice pe piaţa de capital de la Bucureşti", a declarat pentru Mediafax Răzvan Paşol, preşeditele firmei de brokeraj Intercapital Invest.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bursa Bucuresti
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close