Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa pe roşu: Piaţa SUA a pierdut peste 4%, pe fondul neîncrederii în noul plan de redresare economică

Bursa pe roşu: Piaţa SUA a pierdut peste 4%, pe fondul neîncrederii în noul plan de redresare economică

Acţiunile financiare s-au prăbuşit marţi, după ce pieţele au reacţionat cu groază la planurile administraţiei Obama de salvare a economiei. Astfel, acţiunile au pierdut mai mult de patru procente deoarece există îngrijorări că planul modernizat de salvare a băncilor ar putea să nu fie de ajuns pentru a revigora piaţa creditelor.

Bursa pe roşu: Piaţa SUA a pierdut peste 4%, pe fondul neîncrederii în noul plan de redresare economică
Sursa foto: NYSE nasdaq
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Feb 2009   •   03:21

Indicii Dow au înregistrat cea mai mare pierdere într-o zi de la 1 decembrie, iar pierderile s-au accelerat şi mai mult după ce Departamentul Trezoreriei a prezentat un mult aşteptat pachet, pentru care se vor cheltui până la 2 trilioane de dolari pentru ştergerea activelor proaste ale băncilor şi revigorarea împrumutului către consumatori. Investitorii au fost foarte dezamăgiţi de lipsa de detalii despre cum va proceda guvernul, astfel că s-a ajuns la o cădere cu 14 procente a indicelui bancar KBW.

Toate cele 30 de acţiuni Dow au terminat mult pe roşu, pentru prima dată de la 20 ianuarie, subliniind astfel neîncrederea în capacitatea planului de a porni economia.

Indicele industrial Dow Jones .DJI a căzut cu 381,99 puncte, sau 4,62 procente, la 7.888,88. Standard & Poor's 500 a căzut cu 42,73 puncte, sau 4,91 procente, la 827,16. Iar indicatorul Nasdaq a înregistrat minus 66,83 puncte- 4,20%, la 1.524,73.

Cu toate că este cel mai scăzut nivel de la 1 decembrie, Dow încă este cu 5,9 procente mai sus decât nivelul din 21 noiembrie. Indicele financiar S&P a căzut 10,9%.

În plus, preşedintele Rezervei Federale, Ben Bernanke, a oferit pieţei şi mai mult de gândit după ce a declarat în congres că lichidităţile băncii centrale nu sunt panaceu.

Acţiunile Bank of America (BAC.N) au căzut 19 procente, la 5,56 dolari, în vreme ce JPMorgan (JPM.N) a alunecat 9,8% până la 24,62 dolari, iar Citigroup a ajuns la 3,35 dolari după ce a căzut 15,2 procente.

De asemenea, asiguratorii au constituit un alt sector puternic lovit, pierzând de asemenea peste 10 procente. Asiguratorul de locuinţe şi viaţă Hartford Financial Services Group (HIG.N) a pierdut 13,2%, MetLife (care este numărul unu pe piaţa asigurărilor de viaţă în SUA) minus 12 procente, iar Principal Financial (PFG.N)a înregistrat un record de scădere, cu 29,6%.

Pe de altă parte, Boeing (BA.N) a fost una dintre principalele companii care au tras Dow în jos, după ce a reiterat întârzierea sa în livrarea celui mai recent avion de linie- acţiunile au pierdut 6,1 procente până la 40,21 dolari.

×
Subiecte în articol: Dow Jones Ben Bernanke
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close