Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa SUA a atins cel mai mic nivel din ultimii cinci ani

Bursa SUA a atins cel mai mic nivel din ultimii cinci ani

Bursa SUA a atins cel mai mic nivel din ultimii cinci ani
20 Noi 2008   •   05:12

După o perioadă de incertitudini, cu creşteri şi căderi, bursele din Statele Unite s-au prăbuşit miercuri la minimele ultimilor cinci ani şi jumătate.
Aceasta vine în contextul în care investitorii se aşteaptă ca actuala criză să fie una de durată, la care se adaugă previziunile sumbre privind piaţa auto- asupra căreia planează dezastrul dacă nu primeşte ajutor financiar de la statul american.
Astfel, acţiunile General Motors au ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 66 de ani, iar Ford a atins minimul ultimilor 26 de ani.
Titlurile General Motors au închis şedinţa cu 9,7% mai jos, la 2,79 dolari, iar acţiunile rivalului Ford au picat cu 25%, la 1,26 dolari, investitorii fiind îngrijoraţi cu privire la rapiditatea cu care Congresul ar putea propune o soluţie pentru rezolvarea problemelor din industria auto.
Mai mult chiar, Federal Reserve, a revizuit în scădere estimarea pentru creşterea economică în 2009, provocând un val de vânzări care a continuat până la închiderea şedinţei.
Indicele Dow Jones s-a prăbuşit cu 427,47 de puncte, echivalentul a 5,07%, până la nivelul de 7.997,28 puncte, în timp ce Standard & Poor's 500 a căzut 52,54 de puncte, sau 6,12%, la 806.58 puncte.
A fost pentru prima dată din martie 2003 când indicele Dow Jones a închis sub nivelul de 8.000 de puncte. În sectorul financiar, acţiunile Bank of America, JPMorgan Chase & Co şi Citigroup s-au prăbuşit la minime nemaiatinse.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: General Motors Ford criza economica
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close