Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa SUA creşte, dar investitorii primesc mesaje confuze despre starea economiei

Bursa SUA creşte, dar investitorii primesc mesaje confuze despre starea economiei

Bursa SUA creşte, dar investitorii primesc mesaje confuze despre starea economiei
Sursa foto: bursa americana
14 Aug 2009   •   02:52


Acţiunile au crescut joi pe piaţa americană, după ce Wal-Mart Stores Inc a anunţat câştiguri mai mari decât estimările, ce au şters imaginea proastă a datelor guvernamentale privind locurile de muncă şi vânzările.
Acţiunile Wal-Mart, cel mai mare retailer din lume, au urcat 2,7 procente la 51.88 dolari urmare a veniturile pentru T2 şi perspectivelor pe acest an.
Cu toate acestea restul sectorului de retail, conform raportului Departamentului de Comerţ, a înregsitrat scăderi ale vânzărilor cu 0,1 procente în iulie, în pofida estimărilor pieţei că se va înregistra o urcare. Analiştii se aşteptau la aceasta mai ales datorită programului rabla american.
Indicele pe retail al S&P a urcat 0.3 procente.
De partea negativă, de asemenea, guvernul a anunţat că numărul de muncitori care au deschis dosare de şomaj a crescut cu 4000 deşi piaţa ase aştepta la o scădere.
Piaţa a urcat miercuri după ce Fed aprecia că economia pare să se echilibreze.

Indicele industrial Dow Jones a urcat 36.58 puncte, sau 0.39 procente, la 9398,19. Standard & Poor 500 a crescut 6.92 puncte, sau 0.69 procente, la 1012,73. Iar Nasdaq a terminat în urcare cu 10.63 puncte, sau 0.53 la sută la 2009,35.
Acţiunile financiare au fost printre cele avantajate, la o zi după ce managerul de fond John Paulson -- care a făcut avere după ce a pariat contra companiilor financiare anticipând criza economică -- a dezvăluit că a cumpărat pachete mari în mai multe bănci, inclusiv Bank of America. Aceasta a crescut 6.7 procente la 17.00 dolari, iar indicele bancar BKX a urcat 3.1 la sută.
Acţiunile constructorilor de case au scăzut după o serie de retrogradări a evaluărilor, cu D.R. Horton Inc în minus cu 3.7 procente la 12.95 dolari, urmare a tăierii ratingului său de către Citigroup .
Indicele constructorilor de case din Dow Jones a pierdut 1,5 procente.
Antena3.ro

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close