Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa SUA creşte uşor

Bursa SUA creşte uşor

Bursa SUA creşte uşor
Sursa foto: bursa SUA
24 Apr 2009   •   02:37

Acţiunile au crescut pe piaţa americană după rezultate mai bune decât estimările ale unor bănci regionale ce au descreţit frunţile investitorilor. Aceste veşti au acoperit datele dezamăgitoare şi perspectivele slabe ale unor giganţi economici.
Veniturile unor bănci regionale din SUA, precum PNC Financial Services Group Inc şi Fifth Third Bancorp, au dat speranţă unui sector lovit puternic de pierderi.
Cu toate acestea investitorii au luptat cu posibilitatea ca testul de stres al guvernului pe 19 bănci mari din SUA să arate slăbiciuni, ceea ce a creat volatilitate de-a lungul şedinţei.
În plus, rezultate bune ale unor companii precum Apple Inc i-au bucurat pe brokeri. Acţiunile Apple au crescut 3,2 procente la 125.40 dolari pe fondul vânzărilor bune la iPhone şi iPod, compania devenind liderul Nasdaq la creştere.
Indicele industrial Dow Jones a urcat 70,49 puncte, sau 0,89 procente,la 7.957,06. Standard & Poor 500 a crescut 8,37 puncte, sau 0,99 %, la 851,92. Iar Nasdaq a luat un plus de 6,09 puncte, sau 0,37 procente, la 1.652,21.
În schimb, United Parcel Service Inc a căzut 2,6 procente la 53,33 dolari după ce a anunţat că profitul a fost afectat de criză şi prevede un T2 sub estimări.
Datele guvernului american arată că vânzările de case vechi au căzut cu o rată mai mare decât se aştepta, precum a crescut şi numărul de şomeri înregistraţi pe săptămână.
Preţurile acţiunilor pe piaţa energetică au crescut şi ele după ce petrolul a urcat 1,6 procente- Chevron Corp a înregistrat un plus 2,8 la sută, la 65,53 dolari. Aceasta a contribuit cel mai mult la închiderea pe verde a Dow .
După încheierea tranzacţionării, acţiunile Microsoft au urcat 4,3 procente, la 19,73 dolari, după ce cea mai mare companie de soft din lume a raportat un profit trimetrial conform aşteptărilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cotatii bursiere bursa americana
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close