Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa SUA se teme că criza europeană s-ar putea extinde

Bursa SUA se teme că criza europeană s-ar putea extinde

Bursa SUA se teme că criza europeană s-ar putea extinde
Sursa foto: bursa sua
06 Mai 2010   •   01:49

Acţiunile au scăzut miercuri după ce au apărut mai mult semne că criza datoriei din Grecia s-ar putea răspândi la economii europene mai mari.
Euro a ajuns la un minim al ultimilor 14 luni după ce investitorii au fugit de statele din zona euro în favoarea unor zone mai sigure.
Dolarul şi obligaţiunile au crescut pe fondul temerilor că problemele Greciei ar putea afecta creşterea globală.
Pe Wall Street, acţiunile industriale şi de resurse, sensibile la persoectiva creşterii economii globale, au cântărit asupra pieţei. Preţurile energetice au fost de asemenea presate după ce petrolul a scăzut aproape 3 dolari la 79.97 dolari barilul.
"Concentrarea acum este în special pe cum se va desfăţura în Europa,cât daune vor fi făcute ," declara Marc Pado, stratef de piaţă al Cantor Fitzgerald & Co, din San Francisco.
Liderii europeni au avertizat că criza datoriilor s-ar putea răspândi dincolo de Grecia, iar Moody's aprecia că Portugalia ar putea fi următoarea cu ratingul retrogradat.
Iar cancelarul german Angela Merkel a tras un semnal de alarmă clar în privinţa a ce este în joc. "Nu există alternativă la ajutorul pentru Grecia dacă dorim să avem stabilitate financiară în zona euro" .
Indicele industrial Dow Jones a scăzut 58.65 puncte, sau 0.54 procente la 10868.12. Standard & Poor's a pierdut 7.73 puncte, sau 0.66 la sută, la 1165.87. Nasdaq Composite a căzut 21.96 puncte sau 0.91 procente la 2402.29.
Indicele energetic S&P .GSPE a pierdut 1.5 la sută, iar Chevron Corp a închis pe minus 0.7 procente la 80.19 dolari.
Pierderile pe Wall Street au fost mai mici decât cele două procente de marţi. De asemenea au fost sub cele din Europa, unde indicele pan-european FTSEurofirst 300 a alunecat un procent, miercuri.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close