Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursa SUA stagnează, după semnale divergente de pe piaţă

Bursa SUA stagnează, după semnale divergente de pe piaţă

Bursa SUA stagnează, după semnale divergente de pe piaţă
15 Iun 2010   •   03:39

Acţiunile americane au închis cu o modificare minoră, luni, după ce o retrogradare a datoriei Greciei a redus elanul de pe piaţă. Bursele au fost sensibile la problemele Greciei şi ale altor state europene în ultimele luni, pe fondul preocupării că problemele fiscale din zona euro ar putea afecta redresarea economică globală.

Deşi nu a fost o surpriză, retrogradarea a afectat piaţa, ce urcase anterior pe datele ce arătau că producţia industrială din zona euro a urcat în aprilie la cel mai mare procent faţă de perioada similară anterioară în aproape două decenii.

Sectoarele ciclice, precum materialele sau finanţele ce beneficiază de semnele unei economii puternice au pierdut mare parte din câştiguri. Componenta Dow DuPont Co a pierdut două procente la 36.86 dolari. JPMorgan Chase a scăzut aproape doi la sută la 37.33 dolari, în timp ce indicele bancar KBW .BKX a scăzut 0.8 procente.

Moody's a retrogradat ratingul obligaţiunilor guvernamentale ale Greciei la junk, citând riscurile din zona europ şi pachetul de salvare al FMI.

Indicele industrial Dow Jones a alunecat 20.18 puncte, sau 0.20 procente la 10190.89. Standard & Poor 500 a pierdut 1.97 puncte, saz 0.18 la sută la 1089.63. Nasdaq Composite a urcat însă doar 0.36 puncte, anume 0.02 procente la 2243.96.

Anterior, S&P 500 urcase 1,3 la sută, trecând de bariera psihologică de 1100.

În timpul şedinţei, euro a ajuns aproape de 1,23 dolari, cel mai mare nivel al lunii. Luni, euro a urcat aproape un procent la 1,2226 dolari.

Investitorii s-au grăbit spre acţiunile producătorilor de cipuri ceea ce a ajutat la creşterea Nasdaq.

Şeful producătorului de cipuri Taiwan Semiconductor Manufacturing Co arăta că cererea puternică din China a ridiciat perspectivele de creştere pentru piaţa semiconductorilor la 6 -7 procente pentru următorii cinci ani.

Acţiunile SanDisk Corp's au urcat şase la sută la 47.31 dolari, după ce analistul Craig Ellis de la firma de investiţii Caris & Co aprecia că acţiunile ar putea ajunge la 52 dolari, deoarece compania beneficiază de un boom al cererii pentru memorii flash.

Indicele pe semiconductori .SOXX a avansat 0.7 la sută.

Acţiunile BP Plc din SUA au continuat să scadă, cu minus 9,7 la sută la 30.67 dolari.

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close