Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursele din Asia, în creştere, pe fondul semnalelor pozitive din Italia şi Grecia

Bursele din Asia, în creştere, pe fondul semnalelor pozitive din Italia şi Grecia

Bursele din Asia, în creştere, pe fondul semnalelor pozitive din Italia şi Grecia
Sursa foto: Foto: indian-commodity.com
14 Noi 2011   •   12:49

Moment de respiro pe burse. Bursele din Asia au deschis, luni, şedinţele de tranzacţionare în creştere, datorită speranţelor că noile guverne din Italia şi Grecia vor lua măsurile necesare, atenuând criza datoriilor din zona euro, informează Reuters.

De asemenea, preţurile mărfurilor au evoluat de asemenea pozitiv, iar dobânzile au coborât uşor pe pieţele de credit, în timp ce randamentele obligaţiunilor de stat, din Asia, au urcat.

"Este bine că Italia şi Grecia au evitat o situaţie de blocaj politic. Dar trebuie să vedem dacă guvernele de uniune naţională vor funcţiona", comentează situaţia din zona euro, un analist economic japonez.

Fostul comisar european Mario Monti a fost desemnat, duminică seara, de către preşedintele Republicii, Giorgio Napolitano, să formeze un nou Guvern care să îi succeadă celui al lui Silvio Berlusconi, şi care să aibă ca principal obiectiv recâştigarea încrederii pieţelor financiare.

Măsuri extreme au fost luate şi în Grecia, unde fostul vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene Lucas Papademos a fost învestit în funcţia de premier, având drept obligaţia de a implementa măsuri dure de austeritate şi reforme radicale pentru a evita intrarea ţării în insolvenţă.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis luni în urcare cu 1,1%, iar indicele MSCI Asia Pacific al pieţelor asiatice din afara Japoniei a avansat cu 1,6%.

Bursele din Hong Kong, Taiwan şi Coreea de Sud au crescut cu peste 2%.

Creşterile din Asia au continuat trendul ascendent de la sfârşitul săptămânii trecute. Bursele au urcat vineri cu 2% după ce Senatul Italiei a aprobat măsurile de austeritate cerute de Uniunea Europeană.

Moneda euro s-a apreciat luni cu aproape 0,2%, la 1,377 dolari pe unitate, după ce a atins un maxim de 1,3811 dolari.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close