Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursele din întreaga lume, în scădere. Economia mondială se prăbuşeşte

Bursele din întreaga lume, în scădere. Economia mondială se prăbuşeşte

Bursele din întreaga lume, în scădere. Economia mondială se prăbuşeşte
Sursa foto: Burse scadere
15 Ian 2009   •   12:23

Bursa din Paris a scăzut sub 3000 de puncte, joi dimineaţă, pentru prima dată din 5 decembrie, iar lanţul veştilor negative nu se opreşte aici. Bursa de pe Wall Sreet, cea de la Hong Kong şi Tokyo au înregistrat pierderi importante. Întreaga lume ar putea să fie afectată de un nou val al actualei crize financiare.
Banca Centrală Europeană ar putea reduce din nou rata dobânzii de referinţă la reuniunea care va avea loc, joi după-amiază, din cauza scăderii activităţii economice în zona euro.
Un înalt responsabil al Băncii Chinei, ţara care a depăşit Germania şi are cea de-a treia economie ca importanţă a lumii, invocă riscul unei acumulări a creditelor neperformante în cadrul unei economii aflată în recesiune. Acest lucru ar duce la un nou val al crizei finaciare.
În SUA, boomul cumpărăturilor de sărbători a luat sfârşit şi pe plimul plan sunt temerile legate de industria bancară.
În Asia, companiile raportează pierderi masive, sau, în cel mai bun caz, lipsa oricărui profit.
Între timp vin o serie de informaţii negative din industria financiară care exprimă temerile băncilor internaţionale că vor suferi pierderi şi mai mari şi vor fi forţate să cheltuie milioane în timp ce economia mondială se prăbuşeşte.
Cea mai mare bancă a Germaniei, Deutsche Bank, a raportat pierderi de aproape cinci miliarde de euro pentru trimestrul al patrulea din 2008. Banca a comunicat aceste cifre într-o înştiinţare trimisă bursei de la Frankfurt. Potrivit conducerii băncii, pierderile au fost provocate de condiţiile din pieţele financiare, în urma tranzacţiilor cu acţiuni realizate de Deutsche Bank şi după lichidarea unor poziţii cu risc ridicat, după declanşarea actualei crize internaţionale.
Antena 3

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close