Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursele europene au deschis în creştere şedinţa de vineri

Bursele europene au deschis în creştere şedinţa de vineri

Bursele europene au deschis în creştere şedinţa de vineri
Sursa foto: Bursa
16 Ian 2009   •   11:57

După ce au înregistrat scăderi, timp de şapte zile consecutiv, bursele europene au deschis în urcare şedinţa de vineri, stimulate de creşterile substanţiale înregistrate joi de bursele din Statele Unite şi ajutorul de stat, în valoare de 20 de miliarde de dolari, acordat Bank of America de guvernul american.
Astfel, indicele FTSEurofirst 300 al celor mai mari companii europene listate a crescut cu 2% până la 8:12 GMT. Banco Santander, Barclays, Deutsche Bank şi UBS au câştigat între 2,9% şi 3,5% în primele minute de tranzacţionare. Băncile irlandeze au continuat să piardă rapid capitalizare, după ce Irlanda a naţionalizat, joi seară, Anglo Irish Bank.
Bursa de Valori Bucureşti a deschis în creştere cu 1,64% ultima şedinţă a săptămânii, urmând trendul ascendent al burselor europene. Cele mai importante câştiguri au fost înregistrate în sectorul energetic.
La ora 10:20 indicele extins al Bursei, care analizează evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv SIF-urile, se plasa cu 2,21% peste nivelul de joi. Lichiditatea pieţei, de 756.000 de lei (177.000 de euro), a fost cu 50% mai mare faţă de rulajul de la deschiderea şedinţei anterioare, când operaţiunile au însumat 503.000 de lei (117.000 de euro).
Şi bursele asiatice au crescut vineri cu cel mult 2,6%.
Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close