Antena 3 Economic Biz News Burse Bursele europene, la -2% după scăderile acţiunilor din sectoarele bancar şi energetic

Bursele europene, la -2% după scăderile acţiunilor din sectoarele bancar şi energetic

02 Feb 2009   •   11:30
Bursele europene, la -2% după scăderile acţiunilor din sectoarele bancar şi energetic
Sursa foto: burse europene

Indicii principalelor burse europene au scăzut la debutul şedinţei de tranzacţionare de luni cu până la 2%, influenţaţi de evoluţia negativă a acţiunilor companiilor energetice şi ale băncilor, transmite Reuters.
Indicele FTSE 100, al bursei de la Londra, a cedat 1,2%, în timp ce DAX (Frankfurt) şi CAC 40 (Paris) au scăzut cu 1,4% şi, respectiv, 2%.
"Va fi încă o săptămână caracterizată prin nervozitate. Totul se va învârti în jurul rezultatelor financiare", a declarat Bernard McAlinden, analist la NCB Stockbrokers, citat de Reuters.
Titlurile HSBC, BNP Paribas, Banco Santander şi UBS au scăzut cu 2,4% -7,5%.
La evoluţia indicilor, cea mai mare contribuţie au avut-o acţiunile din sectorul bancar. În sectorul companiilor energetice, acţiunile BP, Royal Dutch Shell şi Total au scăzut cu 1,2%-1,7%.
De cealaltă parte, tilturile Rio Tinto au câştigat 5,6% după ce surse apropiate situaţiei au declarat că Chinalco, grup industrial chinez, discută cu China Development Bank în legătură cu acordarea unui împrumut pentru încheierea unei înţelegeri cu gigantul minier.
Indicele FTSEurofirst 300, al principalelor companii listate la bursele europene, a pierdut aproape 2% până la ora 8:15 GMT.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close