Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursele, în scădere după anunţul SUA de a renunţa la planul de salvare: Nikkei, la -5,25%

Bursele, în scădere după anunţul SUA de a renunţa la planul de salvare: Nikkei, la -5,25%

Bursele, în scădere după anunţul SUA de a renunţa la planul de salvare: Nikkei, la -5,25%
13 Noi 2008   •   10:11

Scăderi importante la burse, după ce Statele Unite au anunţat că vor modifica planul de salvare a băncilor în prag de faliment. Bursa de la Tokyo a terminat şedinţa în scădere cu 5.25%, indicele Nikkei pierzând 456,87 de puncte, acumulând în total 8.238,64 de puncte. Indicele Topix al tuturor tilurilor din primul tablou a scăzut cu 4.26 puncte procentuale, la 837,53 puncte.
Bursa din Hong a deschis tot în scădere, indicele Hang Seng pierzând 6.6%. La Sidney, bursa a coborât cu 5.9%, după scăderile puternice de pe Wall Street.
Veşti la fel de proaste de pe piaţa de capital europeană. Bursa de la Paris a pierdut, în deschidere, 0.52%, indicele CAC 40 cedând 16,94 puncte.
Indicele Dax al bursei de la Frankfurt a pierdut 0.46 procente, ajungând la 4.599,64 de puncte.
Bursa de la Moscova, ai căror indici RTS şi Micex au fost suspendaţi, miercuri, ca urmare a căderii drastice, au căzut, joi, la 4.22%, respectiv 10.15%.

Bursa de la New York a închis, miercuri, în scădere cu aproape 5%, în declin pentru a treia şedinţă consecutiv, după ce Trezoreria Statelor Unite a retras programul de preluare a activelor "toxice" din sectorul privat, intensificând nesiguranţa cu privire la viitorul industriei financiare. Indicele industrial Dow Jones a pierdut 4.73%, iar Nasdaq 5.17%.
Secretarul general al Trezoreriei SUA, Henry Paulson, anunţa, miercuri, că va renunţa la programul de 700 de miliarde de dolari pentru achiziţia de active imobiliare şi produse bancare neperformante, care au provocat pierderi sectorului privat în urma crizei creditelor ipotecare, optând pentru o a doua injecţie de capital la instituţiile financiare americane, relata Reuters.
Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close