Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Bursele SUA închid pe roşu cu un procent

Bursele SUA închid pe roşu cu un procent

Bursele SUA închid pe roşu cu un procent
Sursa foto: tranzactie bursiera
26 Feb 2009   •   04:44

Acţiunile de pe bursele americane au căzut miercuri după ce preşedintele Barack Obama a chemat la o supraveghere mai strictă a Wall Street, ceea ce i-a dus cu gândul pe investitori la reglementări mai mare de care se tem că ar putea reduce profiturile.
Comentariile lui Obama au iritat investitorii când a declarat că instituţiile financiare ce ameninţă pieţele ar trebui să fie subiectul unei supravegheri guvernamentale serioase.
Indicele industrial Dow Jones a căzut 80,05 puncte sau 1,09 procente la 7.270,.89. Indicele Standard & Poor's 500 a căzut 8,24 puncte, sau 1,07%la 764,90, iar Nasdaq a căzut 1,14 procente, la 1.425,43. Vânzările caselor vechi din SUA s-au prăbuşit în ianuarie, ceea ce a tras în jos acţiunile constructorilor şi a marilor producători.
Astfel indicele Dow Jones pentru construcţii case a căzut 2,1 procente, în vreme ce United Technologies (UTX.N) şi Caterpillar Inc (CAT.N) au pierdut peste trei procente.
Bank of America a câştigat nouă procente, la 5,16 dolari, iar JPMorgan Chase (JPM.N) a luat un plus de 3,4 procente, la 21,73dolari.
Astfel, atunci când detaliile despre planul pentru testul de stres al lui Obama au fost anunţate de Departamentul Trezorerie, la ora locală 14.00, piaţa şi-a revenit după căderea de dimineaţă cu două procente sau chiar mai mult, mai ales datorită câltigurilor de pe sectorul financiar. Bucuria a fost scurtă.
Pieţele au căzut din nou după ce Asociaţia Naţională a Dezvoltatorilor a raportat că vânzările de case au căzut cu 5,3% în ianuarie, adâncit temerile că criza se măreşte.
Preţul mediu pentru case a căzut cu 14,8 procente luna trecută, ajungând la 170.300 dolari, cel mai scăzut nivel din martie 2003.
Indicele londonez FTSE a câştigat 0,9 procente, cel de la Frankfurt a pierdut 1,3%, în veme ce Nikkei a închis în urcare cu 2.7%.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close