Antena 3 CNN Economic Biz News Burse BVB a crescut cu 0,3% la deschiderea şedinţei, pe o lichiditate redusă

BVB a crescut cu 0,3% la deschiderea şedinţei, pe o lichiditate redusă

BVB a crescut cu 0,3% la deschiderea şedinţei, pe o lichiditate redusă
Sursa foto: bursa
15 Ian 2009   •   10:53

La deschiderea şedinţei de joi, majoritatea acţiunilor companiilor listate la BVB au fost tranzacţionate la preţuri în imediata apropiere a celor de referinţă, anunţă Mediafax. Iindicele general al pieţei a urcat, însă nesemnificativ, cu 0,3%, pe o lichiditate redusă, de 503.000 de lei.
Operaţiunile din deschiderea şedinţei au fost efectuate la preţuri cu 0,48% mai mari faţă de valorile de miercuri. Cotaţiile acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au avansat cu 0,47%.
Titlurile companiilor din sectorul energetic au debutat la preţuri uşor peste referinţă ridicând cu 0,7% indicele BET-NG.
Chiar dacă investitorii au plasat puţine ordine de tranzacţionare la deschiderea bursei de joi, lichiditatea acesteia este cu 54% mai mare decât rulajul de la debutul şedinţei de miercuri, când operaţiunile au însumat 326.000 de lei (76.000 de euro).
În SUA, bursele au scăzut, miercuri, cu până la 3,7%, . Această tendinţă este preluată şi de pieţele din Asia, care au coborât, joi, cu cel mult 4,92%. În ceea ce priveşte birsele europene, acestea au avut o evoluţie mixtă la deschiderea şedinţei de joi, cu pierderi de până la 0,45% şi câştiguri de maxim 0,6%.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: bursa
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close