Antena 3 CNN Economic Biz News Burse BVB a încheiat ziua în scădere cu 4,2%, urmând tendinţa burselor europene

BVB a încheiat ziua în scădere cu 4,2%, urmând tendinţa burselor europene

BVB a încheiat ziua în scădere cu 4,2%, urmând tendinţa burselor europene
11 Noi 2008   •   16:56

După ce în ultimele trei şedinţe a avansat cu 9,67%, bursa a scăzut, marţi, cu 4,19%, într-o piaţă volatilă şi dominată de ordine de vânzare, în special pe acţiunile companiilor din sectorul energetic, care au pierdut în medie cu 6,36% din valorile de luni.
Piaţa a urmat tendinţa marilor burse europene. Acestea erau în scădere cu până la 3,5% la finalul şedinţei de la Bucureşti, în timp ce bursele emergente din Europa Centrală şi de Est înregistrau corecţii cuprinse între 2% şi 10%.
Ultimele tranzacţii cu cele mai lichide zece titluri au fost efectuate la preţuri în medie cu 4,35% mai reduse faţă de valorile de luni, indicele BET anulând astfel o parte din câştigul de 9,37% din şedinţele precedente.
După ce în ultimele trei şedinţe SIF-urile au crescut în medie cu 24%, ordinele de vânzare au coborât cu 5,7% şi cotaţiile acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF).
Corecţiile consemnate de titurile SIF au amplificat la 4,44% şi scăderea indicelui extins al Bursei, care în zilele anterioare a avansat cu aproape 13%.
Investitorii au tranzacţionat, marţi, titluri de 21,6 milioane lei (5,7 milioane euro), valoare mai redusă cu 25% comparativ cu lichiditatea şedinţei precedente, când transferurile au totalizat 28,9 milioane lei (7,7 milioane euro).
Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close