Antena 3 CNN Economic Biz News Burse BVB a înregistrat miercuri cel mai scăzut nivel din ultimii 5 ani

BVB a înregistrat miercuri cel mai scăzut nivel din ultimii 5 ani

BVB a înregistrat miercuri cel mai scăzut nivel din ultimii 5 ani
Sursa foto: BVB
28 Ian 2009   •   17:48

Majoritatea acţiunilor de la BVB s-au tranzacţionat miercuri la preţuri mai mici decât cele de referinţă. Astfel, indicele general al pieţei a scăzut cu 2,75% pentru a doua şedinţă consecutiv şi a atins cel mai redus nivel din ultimii 5 ani.
La finalul şedinţei de tranzacţionare de la BVB, bursele europene erau în urcare cu maximum 3,9%, iar pieţele emergente din Europa Centrală şi de Est aveau o evoluţie mixtă, cu scăderi de cel mult 0,4% şi creşteri de până la 2,8%.
O valoare mai mică a indicelui general al BVB decât cea de miercuri nu a mai fost atinsă din 30 ianuarie 2004.
Operaţiunile cu cele mai lichide zece titluri au fost efectuate la preţuri în medie cu 2,42% mai mici decât marţi. Titlurile celor 5 SIF-uri au pierdut 3,71% din valorile de referinţă.
Indicele extins al Bursei, care analizează evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni, a încheiat şedinţa de miercuri în scădere cu 2,9%.
Acţiunile companiilor din sectorul energetic au fost transferate la preţuri mai reduse şi au dus indicele BET-NG cu 1,36% sub nivelul înregistrat marţi.
Piaţa a avut o lichiditate de 15,1 milioane lei, în creştere de peste două ori faţă de lichiditatea şedinţei precedente. Rulajul pieţei a fost susţinut în proporţie de 20% de transferuri cu obligaţiuni ale BIRD, care au însumat 3 milioane de lei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BVB
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close